Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Sí Szövetség és az Iskolai Síoktatók és Szabadidő-szervezők Egyesülete (ISE). A két szervezet összefogásának célja, hogy minél több testnevelő szerezzen a síoktatáshoz szakmai ismereteket, továbbá, hogy a sízés kerüljön be az iskolai oktatásba, és, hogy ezáltal a leendő utánpótlás a sísport számára biztosítva legyen. 

A Magyar Sí Szövetség a versenysport mellett a sízés népszerűsítését is jelentős feladatának tekinti, ezért szeretné minél szélesebb körben ismertté, és lehetőségei szerint elérhetővé tenni a sportágat elsősorban az általános iskolások számára. Ez a korosztály azért is fontos célcsoport, mert ebben az életkorban választanak sportágat a gyerekek, így a síszövetség a jövőbeli utánpótlás bázisát tudja elérni. Ha az iskolások tantrendjébe beépül a síport. akkor még több gyerek számára válna elérhetővé a sízés. A jó levegőn történő mozgás az egészséges életmód szempontjából is fontos ezeknek a korosztályoknak. Fontos szándék, hogy minél több gyermek kapjon lehetőséget, hogy a télen szabadban űzhető sportágakat megismerhesse.
Az ISE és a síszövetség együttműködése nyomán a határon túli iskolákkal is keresik a kapcsolatot, ahol az iskolai síoktatás kiemelt szerepet játszik. Szeretnék elérni, hogy a sportág a határon túli magyarok köreiben is évről évre népszerűbbé váljon.

Az ISE célja, hogy a testnevelőket felkészítse a sísport szakszerűbb képzésére, melyhez a szakmai hátteret a Magyar Sí Szövetség nyújtja majd. Mindkét szervezet vezetői eltökéltek, hogy a megállapodás alapköve lehet az iskolai síoktatás szervezett elindításához.

Az együttműködési megállapodást a Magyar Sí Szövetség elnöke, Miklós Edit és az Iskolai Síoktatók és Szabadidő-szervezők Egyesületének ügyvezető alelnöke, Demeter Antal írták alá Budapesten. Az aláríást komoly és hosszú előkészítő munka előzte meg.

A megállapodás egy történelmi lépés, ugyanis ilyen nagyszámú lehetséges utánpótlás bázis eddig nem volt elérhető a sísport számára.

A közös munka következő lépése az alternatív tanterv kidolgozása lesz, mely a pedagógusok bevonásával történik egy szélesebb konzultáció keretében. Miután végleges formát ölt a szakmai program, megkezdődik az egyeztetés az oktatásért felelős szervekkel.

A Magyar Sí Szövetség keresi a lehetőséget, hogy más szervezetekkel is hasonló projekteket indítson el a jövőben.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.