Helyzetjelentést adott a szezonkezdésről a Magyar Sí Szövetség elnöke az M4 Sporthíradó ma reggeli adásában. A versenyzőként lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit arról is beszélt, hogy szerinte a 2026-os téli olimpiára érhet be az a sícsapat, amely jelenleg az országot képviseli a nemzetközi versenyeken.

Ahogy mondta, ennek ellenére vannak olyan sízők, akiknek szereplésében szinte biztos a 2022-es, pekingi játékokon. Példaként a síugró Vörös Virágot említette, aki rendszeresen szerepel a legmagasabb szinten, azaz a világkupaversenyeken, múlt hétvégén például 37. lett.
 "Fontos megmutatni, téli sportokban is olimpiai szereplők tudunk lenni, és nemcsak szereplők, hanem jó eredményt is tudunk elérni" - mondta Miklós Edit. Hozzátette: a síkrosszos Papp Koppány is indul már a vk-sorozatban, de ő még csak "tapogatózik". Esetében az a cél, hogy a következő idényre, amikor megkezdődik az olimpiai kvalifikáció, felvegye a ritmust.

Miklós Edit arról is beszámolt, amióta Szőcs Emőke a szövetségi kapitány, a sílövők nagyon sokat fejlődtek, ennek köszönhetően a jövő évi világbajnokságon minden bizonnyal két férfi és egy női versenyző indulhat majd.

A szezon egyik legjelentősebb versenye a Téli Ifjúsági Olimpia magyar résztvevőiről is szó esett, valamint arról, hogy nagy sikerrel indult el a Budapest Síkupa a 4-10 éves gyereke részvételével.

 AZ INTERJÚ ITT VISSZANÉZHETŐ 11:10-TŐL 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.