Versenynaptár

A felnőtt IBU kupa versenyzőink (Panyik Dávid, Büki Ádám) idén az olaszországi Ridnaunban kezdték meg a versenyzést, míg a junior versenyzőnk Pónya Sára Svájcban indította a szezont. 

 „A versenyeink előtt havas edzőtáborban készültek fel biatlonosaink a megmérettetésekre, ahol a komplex edzéseket, vagyis a sífutást lövészettel együtt teljesítették. Sikerült IBU táborban is részt venniük. Úgy érzem, mind a hazai, mind a nemzetközi szövetség mindent megtett azért, hogy a felkészülés jól sikerüljön.  Én edzőként úgy érzem, ez sikerült is” – mondta Szőcs Emőke.

„Természetesen van még mit fejlődnünk, de azt bátran mondhatom, hogy versenyzőink az elért pontszámaik alapján felülmúlták a korábbi eredményeiket.  Panyik Dávid bőven a VB kvalifikációs ponton belül van a kilencvenedik helyével, Büki Ádám 0.6 ponttal maradt le a trimeszteres továbbjutástól.  Pónya Sára szintén remekelt, neki ez volt az első junior IBU kupája, és már elsőre teljesítette a felnőtt IBU kupán való induláshoz szükséges eredményt.

A szezon fő versenye a juniorok és a felnőtt biatlonosok számára is a világbajnokság lesz.

„Az eredményeink alapján, úgy gondolom, egy férfit és egy női versenyzőt is indíthatunk majd a vébén. De természetesen az egész IBU kupa sorozat nagyon fontos, mivel ennek pontszáma alapján lehet majd Világkupára jutni.

A válogatott tagjai: Panyik David, Gyallai Soma, Büki Ádám és Pónya Sára

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.