Első nagyobb világversenyén becsülettel helytállt Kocsik Eszter. A fiatal sífutó edző-édesanyja, Simon Ágnes értékelte, hogy Eszter minden tudását beleadta teljesítményébe. Míg a vasárnapi sprintben a 75. lett, addig klasszikus sífutásban a 70. helyezésig jutott.

Simon Ágnes összefoglalta az elmúlt két verseny tapasztalatait:

„Vasárnap a skating sprint számra került sor az ifjúsági olimpián. A lányok pályavonalát végül több nemzet kérésére a szombatihoz képest lerövidítették, a meredek emelkedő felénél már fordulhattak. Így egy nagyon gyors futamot lehetett várni, nem volt esély pihenni...  Eszter nagyon jól kezdett, és érzésre is sokkal jobban mozgott, mint szombaton, sajnos azonban ez helyezésben nem látszott, a 83 indulóból 75. helyen zárta a napot.

A hétfői pihenő/ edzés nap után kedden a klasszikus 5 km-es versenyt rendezték a lányoknak, egy kifejezetten nehéz pályán: a nagyon meredek emelkedők után kifejezetten veszélyes kanyarokkal tűzdelt lejtmenetek következtek, ami a klasszikus sível nem egyszerű feladat teljesíteni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy volt olyan versenyző, aki bemelegítés közben esett akkorát, hogy mentő vitte el, illetve a versenyt is többen feladták súlyos esés miatt. Sajnos Eszter is kisodródott az első kör egyik kanyarjában, és a pályán kívüli jégről kellett visszamásznia a pályára. Nagyot küzdött onnantól, nem adta fel, sőt, ügyesen utolérte az előtte indulókat, és szép hajrával zárta a versenyt. Eszter életében először versenyzett klasszikus FIS versenyen, és a 70. helyezés már egy jobban csengő eredmény. Azt gondolom, hogy tényleg mindent beleadott a mai napba. Összességében azt gondolom, hogy élete első ilyen jellegű megmérettetésén nagyon szépen helytállt, természetesen hiányzik még a versenyzési rutin, de első éves FIS kódosként ez érthető. Jövőre EYOF lesz Finnországban, addig gyűjti a tapasztalatokat, és a sífutott kilométereket is. Köszönjük mindenkinek, aki szurkolt!

A verseny végén Thomas Bach NOB elnök személyesen beszélgetett Eszterrel, érdeklődve a kevésbé havas nemzetek felkészülési lehetőségeiről, személyes céljairól, gratulált neki a teljesítményért, és sok sikert kívánt neki a jövőben. A végén egy speciális kitűzőt is kapott tőle.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.