Szombaton tölti be 18. életévét Hoque Isbat Áron, aki az ifjúsági olimpián sícross-ban és egy speciális versenyszámban, a sí-snowboard cross vegyes csapatversenyben is elindult. Előbbiben a 25. lett, míg csapatban a 15. helyen végzett. A Snowline sízője laussane-i verseny élményeiről mesélt:

„Jobb eredményt vártam magamtól, mert tudom, hogy több van bennem, de ezt leszámítva nagyon tetszett minden. Az utazás kicsit komplikált volt, viszont a pályát jól előkészítették. Ráadásul mi versenyzők külön sorokban mehettünk, hogy ne kelljen a tömegben álldogálnunk, így gyorsan feljutottunk a felvonóval. Sátrat is felállítottak, ahol ehettünk bármikor, szóval a szervezők mindent megtettek, hogy mi csak a sízésre koncentrálhassunk.

Fő sportágam, az alpesi sí mellett végeztem a felkészülést a sícross-ra, hasznos volt az a 2-3 hetes edzőtábor, melyet a világkupában induló sícross-os Pap Koppánnyal tölthettem, és együtt tréningezhettem vele. Nagyon tetszik a sícross, ezért, ha lesz rá időm, szeretnék még edzeni rá, és elindulni versenyeken. De sokat kell még fejlődnöm, és szeretnék rutint szerezni. Az ellenfeleim egytől egyig olyan sízők voltak, akiknek ez a fő sportága, és több éve űzik.

Nagy élményt jelentett számomra a csapatverseny is. Sokat gondolkoztunk a snowboardos Vincze Zsófiával, hogy kivel álljunk össze, végül jó összhang alakult ki mind a szlovén, mind a román versenyzővel. Ez a szám az ifi olimpián szokott lenni, és azért rendezik meg, hogy csapatszellem fontosságára hívják fel a figyelmet.”

Foto: MOB/Szalmás Péter

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.