Ifjú biatlonosunk Ramsauba tette át főhadiszállását, ahol ideális körülmények között végzi az edzéseket válogatott társával, Panyik Dáviddal együtt. Hogy hogyan teltek a karantén és az azt követő hetek Sára számára, arról a vele készült interjúban mesélt.

- A karantén alatt szerencsére pont pihenő időszakunk volt, úgyhogy úgy mond még jól is jött. Illetve én erdő mellett lakom, így ki tudtam járni kirándulni, túrázni, lassú, hosszú edzéseket végezni.

- Júniusban olyan helyszínen sírollerezhettetek, ahol ezelőtt még sosem. Hogy tetszett a száguldás a rakparton?

- A parlament előtt szuper érzés volt edzeni, és örülök, hogy lehetőségünk adódik minden hétvégén tréningezni ott, és sok sportoló között mozogni, hisz nagyon sokan edzenek ott hétvégenként, bicikliznek, futnak, rollereznek, sétálnak, görkoriznak.

- Hol készülsz a következő időszakban? 

- Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert Panyik Dáviddal sikerült kiköltöznünk Ausztriába, ahol 100 százalékosan csak az edzéssel tudok foglalkozni. Itt Ramsauban a legjobb körülmények között maximalisan csak a felkészülésre koncentrálhatok. Mi továbbra is megkapjuk az edzéstervet, és azt magunk végezzük, ahogy eddig is. Edzőtáboroknál pedig utazunk a csapattal. Hétfőn már találkozunk is, ugyanis a többiek is jönnek ki hozzánk, és a héten edzőtábor lesz.

- Mennyi időt töltöttök Ramsauban?

- A kint létet egészen szeptember elejéig vagy akar télre is tervezzük, addig itt kihasználjuk a jó körülményeket edzésre. Sajnos a nyári biatlon világbajnokság elmarad a vírus miatt, így versenyek sincsenek még kiírva. Sőt, ha újra belobban a vírus, akkor lehet, hogy még a téli szezonunkat is érinteni fogja. De reméljük, hogy ez nem fog bekövetkezni.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.