Az alpesi sí Magyar Kupa győztese idén is a Snowline csapata lett, melynek tagjai egytől-egyig mindent megtettek azért, hogy megőrizzék a vándorserleget, melyet tavaly megszereztek. A duplázást követően a nyár sok munkát, és remek havas edzéseket hozott a versenyzőknek. 

Budai Kovács Adriennel és Budai Balázzsal értékeltük az elmúlt hónapok eredményeit.

 

- Mennyire volt nehéz megvédeni a Magyar Kupa győztes címet? 

- A 2019-es nyári és őszi felkészülésünk nagyon jól sikerült, így magabiztosan vágtunk neki az első versenyeknek. Már a Vasas Kupán látszott, hogy jó eséllyel szállunk harcba idén is a Vándorkupáért. A gyermekek a csonka szezon végéig jól teljesítettek, a taglétszámunk növekedett, így mondhatni elvárás volt a győzelem megismétlése. Több Vasas, illetve Wax Klub versenyzőt is mi készítünk fel, az ő eredményeikre is nagyon büszkék vagyunk. 

- A siker hogyan hatott a csapatra? Nagyobb szorgalommal edzenek a gyerekek?

- Jó motivációt nyújtott a csapatnak a tavalyi győzelmünk. A szorgalommal szerencsére eddig sem volt gond, a csapategység pozitívan hat a versenyzőkre, húzzák és támogatják egymást. Nagyon jó edzői csapatunk van és a létszámunk is növekedett. 

- Hogyan telt a csapatotoknak a karantén időszak? 

- Az utolsó pillanatig, amíg csak lehetett havon voltunk a gyerekekkel, majd ezt követően Szende Lilla vezetésével online készültünk. A gyerekek nagy aktivítást mutattak az edzéseken, melyeket két csoportban végeztek. Ennek köszönhetően már a júniusi első nyári táborban teljes hatásfokkal tudtunk dolgozni, remek kondival érkeztek. Három havas táborunk volt a nyáron, összesen 26 napot töltöttünk a Mölltalon. 

- Hogy sikerültek az eddigi havas edzések? 

- Időjárás szempontjából az idei nyár kiemelkedően jó körülményeket biztosított számunkra. Színesítettünk a felkészülésen, állandó csapatunk Szende Lilla, Budai-Kovács Adrienn, Szegő Attila és Budai Balázs mellett Végh András is besegített a táborokba. A versenyzők az iskolázás és pálya síelés mellett lavina ismeretekkel, a bucka, freeride és demó síelés alapjaival és sok elméleti képzéssel lettek gazdagabbak. 

- Milyen céljaitok vannak a felkészülés következő időszakára és szezonra? 

- Konkrét célokat egyelőre nem fogalmaztunk meg. Figyeljük a következő időszak eseményeit és nagyon bízunk egy zökkenőmentes és kiszámítható szezonban. 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.