Versenynaptár

A kőszegi síugrók helyzetét is nehezítette a járványhelyzet, de éltek minden lehetőséggel, ami a felkészülésüket szolgálta. Szilágyi János, a Kőszegi Sportegyesület síugró szakosztályának vezetője nyilatkozott a tervekről.

 Igazából a vírushelyzet miatt nyáron elsősorban a saját sáncainkon edzettünk, de ez sem a terv szerint alakult, miután a 30-as sánc nekifutójával volt gond, és a felújítással megcsúsztunk, talán a hétvégére elkészül. Viszont a 10-es és a 20-as sáncon zavartalanul tudtunk edzeni. Hetente szerveztünk edzőtábort, 1-2 napot Villach, Kranj, Mürzzuschlag, Eisenerz 50-es sáncaira.

Szeptember elején FIS edzőtáborba utaztunk volna, de sajnos erről le kellett mondanunk, miután a Covid miatt szeptember 1-én lezárták a határokat. Nem szerettünk volna karanténba kerülni, és a 6 emberre a teszt közel 400 000 Ft lett volna. A következő külföldi utunk október első felében lenne Mürzzuschlagba, ahol gyakran szoktunk edzeni. Ez a terv is képlékeny, még nem tudjuk, hogy alakul, ahogy az őszi szünet időszakára tervezett edzőtábor is. Amíg nem nyílik lehetőség a külföldi tréningekre, addig itthon edzünk. A bolgárok után mi vagyunk a legrosszabb helyzetben sánc ellátottság szempontjából…

-          Hogy alakul Vörös Virág felkészülése?

Virág Szlovéniában készül, így az ő felkészülése egyelőre zavartalan. A tervek szerint halad a rehabilitációja. Sőt, egy másik síugrónk is, aki kint készül: a 10 éves Weigl Hugó, aki az SSK Mengeš csapat tagjaként Aleš Selak klubedző felügyelete alatt fejlődik. Ő mivel magántanuló, ezért lehetősége van rá, hogy édesanyjával 2-3 hetet kint tartózkodjon Szlovéniában.

-          A versenyekkel kapcsolatban mik a hírek?

Augusztus végén kezdődött a Landes Cup Ausztriában. Az osztrák szövetség döntése szerint viszont csak az osztrákok szerepelhetnek rajta, így mi a vírus miatt ezen a sorozaton nem indulhatunk idén, csak edzeni mehetnénk ki. De a határzár miatt most ez sem lehetséges. Ők egyébként a FIS versenyeiket is lemondták.

Kelemen Dávidot az EYOF-ra előzetesen beneveztük, de kérdés, lesz-e EYOF. Most nem tudunk megfelelően készülni, tovább kellett volna lépni nagyobb sáncokra a felképszülési időszakban. Ősszel lesz néhány verseny a lengyeleknél, a románok is megrendeztek egy FIS kupát, de nagy kérdés, ahogy a téli világkupát és a Continentál Kupát megrendezik-e.  Hosszútávú terveinkre akkor koncentrálhatunk, ha kedvező változások lesznek az utazásban. Az a biztos, hogy minden bizonytalan.

-          A nyári képek tanúsága szerint egy jó hangulatú edzőtábort tartottatok Tihanyban.

Igen, volt szerencsénk megszervezni egy víz melletti edzőtábort. Kelemen Zoli Tihanyban üzemelteti a Stég kölcsönzőt, ahol a 3 napos edzőtábort megtartottuk. Napi 2 erőnléti edzés mellett a jó időjárási körülmények lehetővé tették, hogy sokat fürödjenek sportolóink a Balatonban. A nagy sikerre való tekintettel szerintem jövőre újra szervezzük.

-          Tervetek-e versenyt rendezni a szezonban?

Sajnos a júniusi versenyünket (Chernel Kupa Nemzetközi Síugróverseny – Kőszeg) nem tudtunk megrendezni és áttenni őszre sem. Szeretnénk a hagyományosan október végi nyári bajnokságot megrendezni. A helyszín, ha az utazási körülmények maradnak akkor Kőszegen a kis sáncokon lesz. Ha utazhatunk, akkor a planicai nagyobb sáncokon rendeznénk meg. Február környékére tervezünk még egy téli bajnoki fordulót.

A csapat létszáma stagnál, annyi a változás, hogy az előző szezonban Török Eduárd elment tőlünk, Molnár Flórián pedig nem vállalta tovább a válogatottságot, de bízunk benne, hogy visszaáll a csapatba. Rajta és Virágon kívül  10 versenyzőnk van jelenleg, közülük a legfiatalabb ugrónk egy 5 éves kislány és a legidősebb a 16 éves Kelemen Dávid.
Ha már a terveknél tartunk, szeretnénk téli sportágfejlesztésbe fogni: a nagy sánc ellenlejtőjén egy műanyag lesikló pályát készíteni. Most pályázati lehetőséget keresünk, hátha lehet a Kőszegi és a  környékbeli szülőket, gyerekeket a sípályára csalogatni, hogy az alpesi sí alapjait is elsajátítsák a családok. Egy síoktatóval az alapcsúszásokat meg tudjuk tanítani, így a sánc egyik felén síoktatás zajlana, a másikon a síugrás menne.  Pici gyerekugratót is készítenénk. A szövetség 100 éves születésnapjára a norvégoktól kapott mobil sáncot is használjuk, de szeretnénk kicsit átalakítani, olyan felületet keresünk rá, ami egyenletesebben csúszik, az ugratóból pedig szeretnénk átalakíthatóvá tenni hullámos csúszófelületűre. Szóval tervek vannak, reméljük, mihamarabb adódik lehetőség a megvalósításukra.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.