A női síugrók elittje a hétvégén az ausztriai Hinzenbachban versenyzett, ahol három világkupa versenyt is lebonyolítottak. A kvalifikációból a legjobban teljesítő 40 síugró juthatott a főtáblára.

Vörös Virág is elindult a selejtezőkben. Pénteken 65.5 méteres ugrásával az 56. lett, majd következett a szombati selejtező, ahol 71,5 méterig repült, és ezzel a 54. helyen zárt a 70 fős mezőnyben.

Virág szombati ugrása itt látható.

„Boldog vagyok, mert lépésről lépésre jobb az ugrásom! Pozitív maradok és mindent beleadok holnap” – írta közösségi oldalán a kőszegi sportoló.

A folytatásban vasárnap Virágnak sikerült előrébb lépnie, miután 75,5 méteres ugrást produkált, és a 39. helyen zárta a kvalifikációt. Szezonbeli első főtáblás világkupa versenyében 66,5 méteres ugrással végül a 40. helyen végzett. Így összegezte a teljesítményét Virág:

"Mindent összevetve pozitív hétvége volt! Ma tudtam először vk főversenyen szerepelni a műtétem után, szóval csodálatos! Bár nem volt jó a versenyugrásom, boldog vagyok. Két térdműtét és a sáctól való hónapok óta tartó távollét után újra játékban vagyok most, több edzés következik és utána a világbajnokság következik számomra!"

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.