A 25. helyezést szerezte meg műlesiklásban Kékesi Márton, és ez eddigi legjobb eredménye világbajnokságon!

Vasárnap az olaszországi Cortina d’Ampezzóban az alpesi sí világbajnokság utolsó számát, a férfi műlesiklást rendezték meg. A magyar színeket Kékesi Márton képviselte.

A pálya állapota kifagyott volt az indulásnál, jegesebb, mint az előző nap a női versenyen. Ennél a számnál úgy döntöttek a versenyrendezők, hogy a legjobb 15-öt fordítják a második futamra, és nem a szokásos 30-at. A sztárok védelmében hozták ezt a döntést, mivel túlságosan meleg az időjárás és gyorsan romlik a pálya minősége.

A sízőkön alaposan kifogott a pálya, de akadt olyan is, aki a túlzott bevállalós, kockáztatós menete miatt esett ki. A 100 fős mezőnyből az első futamban csupán 55-en értek célba.

84-es rajtszámmal Kékesi Márton indult egyedüli magyarként a versenyen, egy szétsíelt, kádas terepviszonyok között, de hozta az első futamot, és a 41. helyről várta a folyatást.

"Megvan az első futam, a pálya nehéz volt sok kiesővel. A második futamban többet gyorsítok a sízésemen, és megpróbálok javítani a helyzésemen" - nyilatkozta Marci a közösségi oldalán. 

A második futamot meleg időben, tavaszias pályaviszonyok között rendezték meg. A kiesettek sora tovább bővült. A szám győztese a norvég Sebastian Foss-Solevaag lett. Kékesi Márton az első biztonsági menete után a folyatásban harcosabban sízett, és ez meg is hozta az eredményt. A 25 helyen zárt és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett Cortinán. Gratulálunk!

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.