Versenynaptár

Szerdán a németországi Oberstdorfban megkezdődik az északisí-világbajnokság, ahol hat magyar versenyző szerepel majd. A Magyar Sí Szövetség a következő versenyzőket delegálja a versenyre:

Sífutás: Kónya Ádám, Lágler Kristóf, Büki Ádám és Gyallai Soma, valamint Pónya Sára

Síugrás: Vörös Virág

Versenyzőink már a nyitónapi selejtezőben rajthoz állnak: a férfiak szabadstílusú 10 kilométeren, míg a nők 5 kilométeren versenyeznek az első tízbe kerülésért, akik a főversenyben mérethetik meg magukat a sportág legjobbjaival. Kónya Bálint szövetségi kapitány szerint ennek teljesítése öccsétől elvárható és még Láglernek is van rá esélye. Elmondható róluk, hogy a januári versenyeken Kónya újra olimpiai szinten belül futott, Lágler pedig élete formájában versenyzett. A négy férfi versenyző még sprintben, Kónya és Lágler pedig csapat sprintben is elindul majd.

Vörös Virág az elmúlt hónapban néhány világkupa versenyt hagyott ki annak érdekében, hogy az edzésekre koncentráljon, és így minél hamarabb visszanyerje térdsérülése előtti formáját. A sportág egyetlen magyar női vk-pontszerzője a vb-n első lépésként szeretne a selejtezőből a legjobb negyven közé jutni. A kőszegi síugrót normál- és nagysáncon is láthatjuk.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.