Pónya Sára 10. helyen végzett a sífutók 5 km-es selejtezőjében, és ezzel bejutott a főversenybe a németországi Oberstdorfban az északisí-világbajnokság első versenynapján. Azonban néhány másodperccel elmaradt a nemzetközi szövetség által az olimpiai induláshoz előírt szinttől. Még a főversenyen megszerezheti a 300 ponton belüli eredményt. A kvóta feltétele ugyanis, hogy a világbajnokságon az adott nemzet legalább egy versenyzője 300 ponton belül fusson.

A férfiaknál négy magyar is rajthoz állt 10 km-en, az olimpiai induláshoz szükséges szintet bőven teljesítették. Bár sajnos ez is kevés volt a főversenybe való bejutáshoz, ahova a selejtezőből a legjobb 10 sífutó indulhat majd. A férfiak eredményei:

12. Kónya Ádám - 158,96 pont
12. Lágler Kristóf - 158,96 pont
20. Gyallai Soma - 177,54 pont
25. Büki Ádám- 188,20 pont

Síugrónk, Vörös Virág normál sáncon versenyzett ma a kvalifikációban, ahol 11-es rajtszámmal ugrott az 57 fős mezőnyben. A főversenybe 40-en juthattak be, Virág a 41. helyen végzett, így sajnos éppen lecsúszott, de nagysáncon még esélyes a főversenybe kerülésre.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.