Február 20-21-én, Galyatetőn bonyolították le a Sífutó Magyar Bajnokság skating- és klasszikus stílusú versenyszámait. Az északi szakág vezetője, Bereczki Brigitta beszámolója.

A vasárnap délutánra tervezett kispuskás Magyar Bajnokság futamait a sűrű köd hiúsította meg. Bízva a látási körülmények javulásában, a versenyrendezőség az eredeti belövés és rajtidőpontokat 1 órával későbbre halasztotta.  Mivel addigra sem történt érdemben változás, újabb 1 óra halasztás következett, de végül a makacsul „beragadt köd” meghiúsította a verseny lebonyolítását, így a kispuskás Magyar Bajnokság egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Szombaton viszont napsütéses idő, remek hangulat várta a 8 különböző kategória versenyzőit, és a vasárnapi kissé borúsabb, ködös idő sem befolyásolta a sífutó versenyek megrendezését A sífutó pálya több, különböző hosszúságú körein zajlottak a küzdelmek, az egyes korcsoportok versenyzői egymás után teljesítették a kiírt távokat. A legkisebbek 500 métert teljesítettek, az ifjúsági II. kategória fiú versenyzői viszont már 8 km-en mérték össze tudásukat csakúgy, mint a szombat délután rajtoló Senior kategória képviselői, akik között több olimpikon is indult.  Örömteli volt látni a versenyzők lelkesedését, az elszántságukat az arcukon, ahogy a rajtban várták a start jelzést, majd az elégedettségüket a befutó után. A versenyt követően az ünnepélyes eredményhirdetésen az 1-3. helyezettek különleges, egyedi designnal készült faérmet és oklevelet vehettek át. A további helyezettek pedig oklevél díjazásban részesültek.

A versenyt az Északi Szakág egyesületeinek összefogásával sikerült lebonyolítani, ezért külön köszönöm mindannyiuknak a sikeres és színvonalas rendezésben nyújtott közreműködésüket és támogatásukat!

Érmek elkészítése: Honvéd Zalka SE

Szombati versenyek időmérés, szervezés: Vasas SC

Oklevelek design és nyomtatás, vasárnapi verseny időmérés: Nordsport SE

EREDMÉNYEK

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.