Jól szerepelt Tóth Zita a bulgáriai Banszkóban rendezett Junior Alpesisí Világbajnokságon, március elején. Sízőnk szuper-G-ben a 17. lett, míg szlalomban a 19. helyen végzett. Interjúnkban egyebek mellett beszélt arról is, milyennek találta a világkupa pályát.

- A versenyt ugyanazon a pályán rendezték, mint a néhány héttel ezelőtti férfi világkupát, illetve a fiúk junior vb-jét. Mire a lányok versenyei jöttek, a fiúk már hazamentek, és velem csak az edzőm, Szepesi Bertold maradt kint. A rendezők kitettek magukért: kiváló minőségű, kemény pályát biztosítottak. A pályatűzések is színvonalasak voltak.

- Hogy értékeled a 17. helyezésed szuper-óriásműlesiklásban, különösen, hogy eddig nem ez volt a legfőbb számod?

- Igaz, csupán 3 SG edzésen tudtam részt venni a verseny előtti héten, viszont azok nagyon jól sikerültek, így magabiztosan állhattam rajthoz. Örülök a 17. helynek és remélem a jövőben több SG edzés lehetőségem lesz, hogy tovább fejlődhessek.

- Óriás-műlesiklásban mi okozta a problémát, ami miatt sokan kiestek, köztük te is?

- A GS pályában sok volt a ritmusváltás, az egyenesebb szakaszok után hirtelen jöttek a szűkebb kanyarok, ami kellőképpen megnehezítette a versenyzők dolgát. Én is a késéssel küzdöttem, aztán jött egy kompresszió és hátra kerültem, így nem sikerült megoldani az ott következő letörést. A szlalom versenyen mindezek után az volt a célom, hogy két stabil, odakoncentrált menetet hozzak le. Örülök, hogy ez most sikerült, és így a top 20-ba tudtam kerülni. Kétszer lesz még lehetőségem junior világbajnokságon részt venni, a következő lépcsőfok a top 10!

- Hogyan tovább a szezon utolsó heteiben?

- Ebben a szezonban már csak FIS versenyek vannak hátra, ahol a pontjaimat szeretném még tovább javítani.

- Lesiklást is edzel majd a jövőben?

- Mindenképpen szeretnék majd lesiklásban is fejlődni. Nagyon szeretem a gyorsszámokat. Amint az edzőm azt mondja, hogy készen állunk, el is kezdjük.

- A pekingi téli olimpiára még nem terveztek vele?

- De, bár még meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek edzeni. Sok minden az anyagi lehetőségeken múlik.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.