A nyári hónapokban a szabadságolások és a tanítási szünet idején csökken a véradási aktivitás. Ám ilyenkor is szükség van legalább 1600-1800 véradó megjelenésére naponta - hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.  

„A Magyar Vöröskereszt mindig figyel arra, hogy olyankor indítson kampányt, amikor más módon kell megszólítani azokat, akik a véradásra nyitottak. A nyári időszakban a szabadságok, illetve az oktatási szünet miatt különbözik a szervezési módszer a megszokottakhoz képest. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása után még inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy aki teheti, adjon vért. A közösségi média felületein számtalan hasznos információt találnak az érdeklődők a véradásról, arról, hogy hol és milyen formában lehet vért adni. A tavalyi kampányunkban neves sportolók szólaltak fel a véradás mellett, idén a Magyar Sí Szövetséggel együttműködésben ösztönözzük az amatőr- és versenysízőket, az edzőket, a sportvezetőket, illetve mindazokat, akik szeretnek síelni, ha egészségesnek és alkalmasnak érzik magukat, hogy adjanak vért az augusztus 9-15. közötti kampányidőszak alatt vagy akár azt követően is. A Magyar Vöröskereszt véradás aloldalán (link: www.voroskereszt.hu/veradas ) bárki tájékozódhat az időpontokról, valamint a helyszínekről, ahol lehetősége van a véradásra.” 

 

A Magyar Sí  Szövetség főtámogatója az MVM.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.