Siegmund Schmolli  a Stájerországból származó szerző személyesen mutatta be a kiadványát a Normafa Látogatóközpontban rendezett könyvbemutatón. Az eseményen jelen volt a síszövetség főtitkára, Petrahn Barbara is, valamint néhány egykori síugró is.

A szerző eddig Ausztria, Svájc, Norvégia, Jugoszlávia, Németország és NDK síugrósportolóról jelentette meg a könyveit. “Skisprung in Ungarn” címmel jelent meg a hetedik albuma, melyben 25 magyar síugróról láthatók fényképek, adatok, kizárólag olyanokról, akik nemzetközi versenyeken indultak. Ugyanakkor elhangzott, hogy ennél több neves hazai síugróról lehet tudni, azonban nem mindenkit engedtek a határokon kívülre, ők nem kerülhettek könyvbe, interneten nem található adatok miatt.

 

„Nagy öröm, hogy Siegmund Schmolli, aki nem csak rajongója a sportágnak, de szorgalmas gyűjtőmunkája eredményeképpen ezt az albumot létrehozta, megidézte a régmúlt kiváló magyar síugróit. Azon dolgozunk a szövetségben, hogy a síugrósport körülményei javuljanak, és a jövőben is legyenek olyan sikeres síugróink, akik eredményei épp oly világraszólóak lesznek, mint a könyvben szereplő elődeiké" - mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

A könyvbemutatóról szóló bővebb beszámoló és további fotók a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter honlapján találhatók.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.