Szombaton rendezi meg a Magyar Sí Szövetség a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokságot a Mátrakeresztes és Mátraszentimre közötti útszakaszon. A verseny az északi szakág példás összefogásának eredményeképpen szerveződött, a feladatokból kivette a részét a rendező bizottság, Előházi Péter, Mátraszentimre polgármestere, valamint a versenyt lebonyolító Gyötri SE és Körbelő SK is.

A forgalmi rend, vagyis a menetrendszerinti buszjáratok figyelembevételével komoly előkészítő munka zajlott a versenyszámok rajtjának időpontját illetően. A bajnokság ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás lezárások lesznek.

A különböző távok eltérő rajthelyekről indulnak majd, a célterület azonban minden esetben Bagolyírtás lesz. A gyermekektől a Master kategóriás versenyzőkig 10 korcsoport képviselteti magát, a mezőnyben válogatott sportolókat is viszontláthatunk. Valamennyi sportoló elindul szabad stílusban, míg a klasszikus számban az ifi, a junior, a felnőtt és a Master versenyzők méretik meg magukat.

A Mátra sok-sok év után lesz ismét síroller verseny színtere. Évtizedekkel ezelőtt a térségben rendeztek síroller Európa-bajnokságot, és klubversenyeket, de gyakran volt edzőtáborok helyszíne is a környék. A szervezők bíznak a kedvező időjárási körülményekben, és remélik, hogy a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnoksággal hagyományt teremtenek.

A versenykiírás elérhető itt.

A verseny és a Magyar Sí Szövetség főszponzora az MVM.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.