Versenynaptár

A nők óriás-műlesiklásával megkezdődött az alpesi sí világkupa 2021/2022-es sorozata az ausztriai Söldenben, ahol magyar sízőnek is szoríthattunk. Tóth Zitának a nehéznek mondható pályát nem sikerült teljesítenie, kiesett.

A söldeni pálya sajátossága, hogy a felső része viszonylag laposnak mondható, majd egy kanyar után a meredek szakasz következik, ahol az kerül nyerő pozícióba az újabb lapos alsó szakaszon, aki keveset hibázik, és nem veszít sok időt.

Az alpesisí világkupa 75 fős mezőnyében Tóth Zita az 5 legfiatalabb versenyző közé tartozott, ésaz első magyar sízőnk a nőknél, aki ezen a pályán mérette meg magát. A cél a tapasztalatszerzés volt a februári téli olimpiára készülő versenyzőnk számára. Az már hab lett volna a tortán, ha sikerült volna bejutnia a második futamba a legjobb 30 közé.

A 74-es rajtszámmal induló magyar síző a Mikaela Schiffrin edzője által tűzött, de már egy elhasználódott, kádas terepen versenyezhetett az első futamban, és sajnos a pálya felső szakaszában kiesett. A versenyt végül Schiffrin nyerte.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.