A februári téli olimpiára utazó versenyzőkről hozott döntést a Magyar Sí Szövetség elnöksége hétfő este. Mind az alpesi sízők, mind a sífutók esetében 1-1 női és férfi kvóta áll rendelkezésre: alpesi síben Tóth Zita és Kékesi Márton indulhat az ötkarikás játékokon. A sífutók közül Pónya Sára és Kónya Ádám utazhat Pekingbe.

Kékesi és Kónya másodszor vesz részt az ötkarikás játékokon, miután 2018-ban mindketten versenyezhettek a phjongcshangi téli olimpián. Marci valamennyi alpesi számban rajthoz állt, legjobb eredménye az előkelő 30. helyezés volt műlesiklásban, Ádám a 64. lett klasszikus sprintben, de elindult 15 km-es szabadsítlusú sífutásban is, melyben a 85. helyen zárt.

"4 fős lesz tehát a sícsapat. Biztos vagyok benne, hogy tudásuk legjavát adják a versenyzőink és nagyon fognak síelni., így Pekingben egy olyan olimpiai szereplés várható tőlük, mely méltóképpen képviselik az országot" - nyilatkozta Dr. Fürstner József a síszövetség elnöke.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.