A 19 éves Tóth Zita sorra valósítja meg legnagyobb álmait. A szezonban már két alkalommal is elindult világkupa versenyen, emellett kivívta az olimpiai indulás jogát is. Pekingben a technikai számokban áll rajthoz. A Vasas sízője villáminterjúnkban beszélt az olimpiai céljairól is.

- Hogyan fogadtad, amikor kiderült, hogy ott leszel az olimpián?

Nagyon örültem neki, ezzel egy gyerekkori álmom vált valóra. Nagy megtiszteltetés Magyarországot képviselni az olimpián és ez egyben nagy elvárás is, igyekezni fogok, hogy a legjobbamat nyújtsam.

- Mi jelentette a legnagyobb kihívást az idáig vezető úton?

Az egész sísport egy nagy kihívás. A rengeteg utazás, száraz-és havas edzés, sícsinálás, versenyek… mind-mind hihetetlen nagy energiát igényelnek, de hát ezt szeretem csinálni.

- Mit vársz leginkább az olimpiai ottléted alatt?

A versenyeimet várom a legjobban, és remélem, jól előkészített, színvonalas pályákon tudunk majd versenyezni.

- Melyek azok az edzők, szakemberek, akik a sikereid mögött állnak, és miben segítettek leginkább?

Sportpályafutásom során sok kiváló edző foglalkozott velem és segítette fejlődésemet. Közülük ki szeretném emelni Kővári Enikőt és Stark Mártont, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Jelenlegi felkészülésemet már a második éve Dietmar Thöni irányítása alatt végzem. Szepesi Bertold a segédedzőm, ő az, aki velem van a versenyeken és minden problémára megoldást talál.

- Milyen szerepléssel lennél elégedett?

Ha a legjobb formámat hozom, már boldogan utazom haza, és remélem ez akár egy top 30-as eredménynek is megfelel.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.