Therese Johaug megszerezte második aranyérmét a pekingi téli olimpián a klasszikus stílusú 10 kilométeren. Pónya Sára, a mezőny magyar indulója a 97. helyen végzett.

Pónya Sára utolsó előttiként, 97-es rajtszámmal vágott neki a távnak és egy ellenfelét megelőzve a 97. helyen végzett. A magyar sífutónak korántsem volt ideális a felkészülése, szeptember közepén térdműtéten esett át, majd felépülve kiharcolta a kvótát, de az elutazás előtt koronavírusos lett, tíz napot nem tudott havon edzeni, végül pedig csak szombat este érkezett meg Pekingbe. Emiatt előzetesen nem tűzött ki maga elé eredményre vonatkozó célt, abban bízott, hogy állapotához képest a maximumot tudja nyújtani.
"Ahhoz képest, amin keresztülmentem az elmúlt pár hónapban, elégedett vagyok. Nagyon kemény verseny volt, de élveztem minden pillanatát. Többször elértem a határaimat. Sajnálom, hogy vége az olimpiámnak, gyorsan elszaladt ez a kevesebb mint egy hét. Remélem, a következő szezonomban nem lesz se betegség, se sérülés" - mondta Pónya az MTI-nek.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.