A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása alapján Dumity Richárd, alpesi síző indulhat Pekingben a Téli Paralimpiai Játékokon, miután a szervezet elfogadta a magyar sportoló kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet. 

A 25 éves sportoló idén több nemzetközi versenyen, köztük világbajnokságon is összemérhette tudását a sportág legjobbjaival. Eredeti célkitűzése a 2026-os milánói téli játékokon való szereplés volt, ám magabiztos teljesítményének köszönhetően már Kínában is paralimpiai részvevővé válik.

Dumity Richárd mindössze háromévesen, egy baleset következtében kényszerült kerekesszékbe. Derék alatti bénulása ellenére már gyermekként több sportágat kipróbált, így ismerkedett meg a handbike-kal és a monosízéssel. Sportba vetett szeretete és hite az évek alatt sem hagytak alább, sőt a sportolás mindennapjainak jelentős részévé vált.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk, immáron ötödik alkalommal képviselteti magát a téli játékokon.

Forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.