Két óriás-műlesikló és két műlesikló versenyt rendeztek a múlt héten a Csorba-tónál (Strbske Pleso) Szlovákiában. Rendkívül népes mezőny jött össze, a lányoknál mintegy 70, míg a fiúknál csaknem 90 indulóval.Több magyar síző is elindult: Júnia Brigitta, Kovács Blanka, Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Harmati Virág, Kékesi Márton, Úry Bálint, Trunk Tamás, Hozmann Rudolf.

Az első napon, április 5-én óriás-műlesiklásban a lányoknál az igen rafinált pályatűzés miatt a versenyt csak Kovács Blanka tudta befejezni, és még pontot is javított. A fiúknál Úry Bálint két remek futam után megnyerte a versenyt a 90 fős mezőnyben, és a nagyszerű 40,72 FIS pontot érte el, és ezzel megjavította eddigi legjobbját. Kékesi Márton és Hozmann Rudolf kiesett, Trunk Tamás ezen a versenyen nem indult el. 

Április 6-án sűrű köd fogadta a sízőket, hol 1, hol 2 kaput lehetett csak látni, de volt amikor tisztult a látási viszonyok ezért így elég sorsdöntő volt a verseny. Ezen a napon szintén óriás-műlesiklásban mérették meg magukat a magyarok. Junia Brigitta a remek 10. helyezést érte el, és 85,10 FIS pontjával eddigi legjobb teljesítményét könyvelhette el idén. Majtényi Hanna a 16. helyet szerezte meg. Hozmann Szonja és Kovács Blanka kiesett, míg Harmati Virág betegség miatt kihagyta a versenyeket. A köd és a pályatűzés miatt a mezőny több mint a fele kiesett. A fiúknál a 6. helyen záró Trunk Tamás 51,74 FIS ponttal idei legjobbjának örülhetett. Kékesi Márton és Úry Bálint kiesett, Hozmann Rudolf nem indult.

 A harmadik versenynapon műlesikló futamokat bonyolítottak le a szervezők. A 66-72 kapus szlalom nem gyakori, és lányainkat is kihívás elé állította. Junia Brigitta 13. helyezéssel teljesítette a távot, és pontot is javított (96,41). Majtényi Hanna a 20. helyen zárt. Szonja és Blanka nem ért célba. A fiúknál az eddigi legjobbjuk pontjukat érték el, az 5. helyezést szerző Kékesi Márton (39.52), és Trunk Tamás a 6. helyezésével (41,72) pont. Bálint és Rudolf kiesett. 

A záró napon a műlesikló pálya ismét hosszú, 70 kapus volt. Szonja remek 12. helyezése 61,54 FIS pontot jelentett, Brigitta 24. lett és ismét javított pontjain (87,42), Hanna a 30. helyen zárt, míg Blanka kiesett. 

Mindent összevetve nehéz körülmények között álltak helyt sízőink. Köszönet Harmati Árpádnak, aki a csapatbuszt vezette és a versenyzőket istápolta! A szövetségi edző a négynapos versenysorozat harmadik napjától tudott részt venni. 

Az eredmények itt érhetőek el:

Strbske Pleso - FIS

Strbske Pleso - NC

A cikk Majtényi György beszámolója alapján készült.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.