Profi képzési anyaggal és kiváló szakemberek közreműködésével szervezte meg az IBU Akadémia első kurzusát a Nemzetközi Biatlon Szövetség. A többszintű kurzusok célja, hogy képzési lehetőséget jelentsen azon nemzetek képviselőinek, akik edzőképzés hiányában országukban nem tudnak tanulni a biatlonról.

Pónya Sára mellett Muskatal István is részt vehetett az IBU Akadémia egyhetes oktatásán.

- Ti voltatok Sárával az első fecskék, hogy élitek meg?

- Nagyon nagy lehetőség egy tesztképzésen résztvenni, aminek nagy jövőt szánnak. Minden előadó kapcsolódik a biatlonhoz és nagyon nagy tudással rendelkeznek. Nem féltik a tudásukat megosztani másokkal a sport fejlődése érdekében. Nagyjából 7 éve készítik elő a képzéseket és felépítésüket. Nem rontottak el semmit a képzésünk során, sőt, megítélésem szerint arányos is lett a kurzus tananyaga. A képzési anyagból kiemelni semmit sem tudnék, de az biztos, hogy ez a kurzus rámutatott arra, hogy nagyon sokat kell még tanulni és tanítani.

- Számodra lesz folyatása a képzésnek?

- A folytatás nem rajtam, hanem a síszövetségen fog múlni. Előbb ezt kell elvégezni majd a következő szinteket. Az IBU Akadémián kapott információkat úgy vélem, mi is csak egy egyhetes tanfolyam során tudnánk átadni a többi magyar biatlon edzőnek, ami ebben a formában nem megoldható, de egy esszenciát továbbítunk nekik. A miről és a hogyan még nem tisztázódott.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.