Versenynaptár

A MOB Sportolói Bizottság tagjaként képviselheti Kékesi Márton az olimpiai szellemiséget, a sportot és a sporttársait. Alpesi sízőnk megbízatása a következő 4 éves olimpiai ciklusra szól.

A Dr. Baji Balázs által vezetett sportolói bizottság új tagjának személyéről a pályázat, a motivációs levél, a sport-szakmai önéletrajz és többszöri szavazás eredménye alapján a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöksége döntött május 12-ei ülésén.

A MOB alapszabálya szerint a Sportolói Bizottság két téli olimpikon tagját a téli olimpia évében választják meg, illetve delegálása oly módon történik, hogy egy tagot a legutóbbi téli játékokon részt vett versenyzők választanak, egyet a MOB elnöksége delegál. A Sportolói Bizottság tagja az lehet, aki a választást, illetve a delegálást megelőző utolsó három téli olimpia egyikén versenyzőként részt vett.

A MOB és a Sportolói Bizottság felhívására három téli olimpikon adta be pályázatát a bizottsági tagságra: Kékesi Márton (alpesi sí), Knoch Viktor (rövidpályás gyorskorcsolya) és Nagy-Heidum Bernadett (rövidpályás gyorskorcsolya). Az idei, pekingi olimpián részt vett versenyzők Knoch Viktort választották tagnak. Az elnökség által delegált tag Kékesi Márton lett.

“Nagy örömömre szolgál a MOB Sportolói Bizottságba való beválasztás. Az olimpia szellemében végzett kitartó és lelkes munkám mindig is nagy inspirációval hatott rám. Az idáig vezető utam sok színűsége révén értékes tapasztalatokkal és szakmai rálátással rendelkezem a versenysportra. Törekszem majd, hogy a sportolók valódi értékei az előnyükre váljanak. A Sportolói Bizottság tagjaként igyekszem hozzájárulni a magyar sport és sportszervezés sikereihez” – mondta Kékesi Márton.

„A síszövetség gratulál Kékesi Mártonnak, hogy a MOB Sportolói Bizottságában kap feladatot, nagy megtiszteltetés ez számára és a sísport számára is. Marci sportolóként sokszor bizonyította tettvágyát, kitartását és profi hozzáállását. Biztos vagyok benne, hogy a Dr. Baji Balázs elnök által vezetett 11 tagú sportolói grémium munkájában és a bizottsági feladatok ellátásában Marci maradéktalanul helyt fog állni.” – mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.