Az ausztriai Goingban technikai delegátus képzésen vett részt, és sikeresen vizsgázott a biatlon válogatott szövetségi kapitánya.   

„Május 14-én szombaton volt egy 2 órás írásbeli vizsga, amit vasárnap egy szóbeli követett. Hogy őszinte legyek nagyon nehéz volt. A témák: versenyszabályzatok, versenyrendezés, pályák, lőterek, ezeken belül minden apró részletet számonkértek, és persze mindezt angolul. Fárasztó volt, de megérte. Azt gondolom, hogy ez nekünk, a magyar biatlon sportnak egy nagy lépés.
Ahhoz, hogy az IBU szezonról szezonra ennyire profi módon tudja irányítani a versenyrendszerét, komoly versenyszabályzatot kellett megalkotnia a hosszú évek során, és időről időre mindig csiszolja azt. Ez adja meg a keretét az egésznek, és így válhat működőképessé a világkupa- vagy az IBU kupa sorozat minden szezonban.
Mi is azon dolgozunk, hogy a versenyszabályainkat lefektessük, ezzel elősegítve a gördülékeny versenyrendezést és nem utolsó sorban a tiszta versenyt, a fair playt” – mondta Szőcs Emőke.

Gratulálunk neki a TD vizsgához, és további sikeres szakmai munkát kívánunk!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.