Május utolsó vasárnapján tartotta idei első „száraz” felmérőjét a biatlon és sífutó válogatott. A 9 gyakorlatból álló felmérősorozatot tavaly élesztette újjá a két szövetségi kapitány, Szőcs Emőke és Kónya Bálint. Idénre egy minimum 3 állomásból álló sorozatot terveznek. 

„Az előző évben a felnőtt válogatott versenyzőknek kötelezően a felkészülési program részévé tettük a felmérőt, idén viszont már az utánpótlás korosztályt is igyekszünk bevonni. A fiataloknak ez egy lehetőség, hogy megmutassák magukat. Az itt nyújtott teljesítmény szempont lesz a korosztályos válogatottak meghatározásakor. A felmérőkkel nem csak felmérni, de ösztönözni is akarjuk őket a folyamatosan javuló teljesítményre” – mondta Bálint. 

„Jót tesz a kicsik motiváltságának, hogy látják a nagyokat. Ezt több szülő is jelezte felém a felmérő után. Attól még, hogy valaki idősebb, erősebb, estleg olimpikon, felnőtt világbajnokság, vagy világkupa résztvevő, attól még 6 perc max. skierg után ugyanúgy fetreng a földön levegőért kapkodva, mint aki csak pár éve kezdte a sportot” – tette hozzá Kónya Bálint. 

A felmérőn 16 sportoló mérette meg magát, illetve Kékesi Márton, a DVTK kétszeres olimpikon alpesi síelője is megjelent a nézők táborában. 

„Külön örültünk, hogy Marci is eljött. Bízunk benne, hogy a jövőben egyre több alpesi síelő és síugró is beszáll a felmérőbe, nem csak nézőként, hanem résztvevőként is. Olyan számokat válogattunk össze, melyek elsősorban a biatlonosoknak és sífutóknak releváns, de ettől függetlenül egy jó edzés lenne a lesiklóknak és ugróknak is. Másrészről, ilyen rendezvényeken kötött ismeretségekkel, a sportolók és a sportszakemberek között, lehetne valamennyire áthidalni azt a szakágak közötti szakadékot, ami az elmúlt években talán a kelleténél kicsit szélesebbre nőtt” – mondta Emőke. 

A következő felmérőnek még nincs fix időpontja, de előreláthatóan július első felében lesz, Budapesten. 

Szerző: Kónya Bálint

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.