A Fővárosi Törvényszék felfüggesztette a Magyar Sí Szövetség elnökének választott Miklós Edit bejegyzési kérelmét.
„A Törvényszék mindaddig nem határoz az álközgyűlés döntéseinek bejegyzéséről, illetve feltehető elutasításáról, ameddig a Magyar Síszövetség által benyújtott törvényességi felügyeleti kérelmeket jogerősen nem bírálja el” – írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Bajai András korábbi elnök, aki szerint ez a peres eljárás várhatóan több hónapot vesz igénybe.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége – a jogi- és etikai bizottságának javaslatára – már korábban határozott arról, hogy mindaddig, ameddig a Fővárosi Törvényszék nyilvántartásába mást jogerősen nem jegyez be, addig őt tekinti a Magyar Síszövetség elnökének.

„Bajai ügyvédje indítványozta a törvényességi felügyeleti eljárást. Tudomásom szerint többször beadta ugyanazt a kérelmet, gondolom, a célja ezzel csak az, hogy mindenki, főként a sportolók megelégeljék ezt az akár hónapokig is eltartó időhúzást és velem egyetemben abbahagyják szeretett sportágukat. Más elképzelésem nincs, miért nem tudják elfogadni, hogy a közgyűlésen a tagság engem választott elnöknek” – reagált az MTI megkeresésére Miklós Edit, aki áprilisban bejelentette visszavonulását, majd elnöknek választották.

A négy éve olimpiai hetedik helyezett lesikló hangsúlyozta, szándékosan magyarázzák úgy, mintha a bíróságnak a felfüggesztő határozata bármilyen döntés lenne.

„A bíróságnak a felfüggesztő határozata azt mondja, hogy valaki akadékoskodik, valaki törvényességi felügyeleti eljárást indított, annak a lezárultát követően fogja elintézni a bejegyzést. Ez önmagában nem lesz akadálya a megválasztásom bírósági nyilvántartásba vételének – írta a csíkszeredai születésű síző. – Aki minimális tájékozottsággal rendelkezik ebben az ügyben, az pontosan tudja, hogy ez a felfüggesztés nem azt jelenti, hogy nem én vagyok az elnök, hanem azt jelenti, hogy indítottak egy másik olyan eljárást, amit le kell zárni ahhoz, hogy az után engem be is jegyezzenek a bíróságon.”

Miklós Edit azt is kifejtette, hogy a pereskedés komoly fennakadásokat okoz a szövetség életében, ugyanis Bajai nem adta át a szövetség iratanyagát és felügyeleti eljárást indított. Emiatt a szervezet nem tud mérlegelfogadó közgyűlést tartani, vagyis késik az állami támogatások elszámolása. Ebből fakadóan késni fog a következő szezonra való felkészülés, ami hatalmas hátrányt jelent a sportolóknak, hiszen a következő idényben felnőtt és ifjúsági világbajnokság is lesz a sísport minden szakágában.

„Az eddig velünk dolgozó külföldi edzők is bizonytalanságban vannak, az utolsó hónapokra nem kapták meg a fizetésüket, pedig a szövetség bankszámláján volt pénz, amikor Bajai András magához vonta a bankszámlát. A hosszú évek alatt felépített magyar sísport presztízsét gyakorlatilag három hónap alatt lerombolták” – írta zárásként Miklós Edit.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.