A 102-szeres magyar bajnok Kővári Károlyné május 8-án betöltötte a 88. életévét. Isten éltesse sokáig, Ildikó néni erőben egészségben!
 Kővári Károlyné Szendrődi Ildikó 1930. május 8-án látta meg a napvilágot Budapesten. Sportcsaládba született, édesapja, Szendrődi (Szeiler) Nándor volt edzője édesanyjának, aki tornászként, Szeilerné Himfy Aranka néven indult el az 1928-as amszterdami olimpián. De sífutásban, lesiklásban, műlesiklásban, alpesi váltóversenyben és járőrversenyben is sorra nyerte a magyar bajnoki aranyérmeket. Ezek után egyértelmű volt, hogy Ildikó már 3 évesen elkezdett síelni. 17 éves korától pedig egymás után szerezte bajnoki címeit alpesi sízésben: 1947-től 1972- ig, vagyis 25 éven át sokszoros ifjúsági és felnőtt magyar bajnok volt, megszámlálhatatlan verseny győztese. Lesiklásban 14, műlesiklásban 17, óriás műlesiklásban 18, alpesi összetettben 15, így összesen 64 egyéni felnőtt magyar bajnokságot nyert, és 38-szor volt bajnokcsapat tagja.
Nemzetközi eredményei közül kiemelkedik az 1951-es pojanai UNIVERSIADE, ahol kétszer is a dobogóra állhatott, óriás-műlesiklásban 2., műlesiklásban a 3. helyen végzett.


Két téli olimpián is képviselte Magyarországot: 1952-ben, Oslóban, majd 1964-ben, az Innsbrucki téli ötkarikás játékokon, ahol a legjobb eredményét szerezte, alpesi összetettben a 19. lett. 
A BBTE, majd annak 1948-as megszüntetése után a BKV Előre színeiben versenyzett, és később ugyanott edzőként dolgozott. 1990- ben néhány korábbi klubtársával újra alakították a BBTE síszakosztályát, amely a 90-es években az alpesi versenyszámokban jelentős eredményeket ért el. A szakosztályt 2006-ig vezette.
Az Előre sportolójaként az érettségi után a Közlekedési Minisztériumban tevékenykedett. Majd 1958-ban edzői és testnevelői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. 1959-től, harminc éven át a főiskola oktatójaként sok felejthetetlen sítábort szervezett, segítségével többezer fiatal sajátította el a sízést. 
Leánya Enikő és unokái is számtalan érmet szereztek, az összes egyéni és csapat bajnokságuk megközelíti a 200-at. 102 magyar bajnoki címével Kővári Károlyné Ildikó hazai csúcstartó.
A sípályákat egészen 82 éves koráig látogatta, 2012-ben csatolt lécet utoljára, de a magyar sízők szereplését élénk figyelemmel követi a mai napig.
Az egyikori alpesi sízőt 3 évvel ezelőtt a Magyar Sí Szövetség "Életműdíj a magyar sísportért" díjban részesítette.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.