Magyar Sí Szövetség
Hírek

A Magyar Sí Szövetség közleménye

 A Magyar Sí Szövetség szükségesnek tartja újabb közleményben tájékoztatni tagságát a Nivelco SE és versenyzői, illetve az egyesület vezetője ellen indított sportfegyelmi eljárás jelenlegi állásáról. A tájékoztatás tartalmának korlátot szab, hogy az alábbiak kizárólag a Fellebbviteli Bizottságtól kapott tájékoztatáson alapulnak. 

 

Noha az eljárás még folyamatban van, a tájékoztatásra azért kell, hogy sor kerüljön, mert a közvéleményt és a sporttársadalmat félrevezető, a valóságnak nem megfelelő, azt ferdítő információk keringenek, a Nivelco SE, annak vezetői és versenyzői részéről, illetve az ő jól felismerhető buzdításukra. Jelen közlemény célja az is, hogy lehetőség szerint megakadályozza esetleg más személyeknek a folyamatban lévő ügybe történő szükségtelen bevonódását. 

 

Az ügyben született elsőfokú határozattal szemben az eljárás alá vontak jogorvoslati kérelemmel éltek. A Magyar Sí Szövetség Fellebbviteli Bizottsága 2017. július 5-én a jogorvoslati kérelem alapján átvizsgálta az első fokon eljárt Fegyelmi Bizottság eljárásában keletkezett iratokat, és a Fegyelmi Szabályzatban biztosított jogával élve a Fegyelmi Bizottság határozatát hatályon kívül helyezte, a Fegyelmi Bizottságot új eljárás lefolytatására utasította, megadva ehhez a megfelelő iránymutatást, ugyancsak a Fegyelmi Szabályzatnak megfelelően. Ennek megfelelően jelenleg sem a Nivelco SE-vel, sem vezetőivel és versenyzőivel szemben nincs hatályban semmilyen sportfegyelmi büntetés.

 

A Fellebbviteli Bizottság határozatának kézbesítése az eljárás alá vontak részére folyamatban van.

 

 

Budapest, 2017. július 10.

« Január 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31