Magyar Sí Szövetség
Hírek

Elhunyt Mákos Márton

 75 éves korában elhunyt Mákos Márton nyugállományú alezredes, a sísport lelkes segítője és barátja.

A Gyöngyösi Hadtestnél teljesített szolgálatot ahol már a 70-es években működött a Honvéd Zalka Máté SE. Síszakosztálya, és a síszövetségnek a helyi katonasággal igen jó kapcsolata volt. Mákos Márton és parancsnoka Kerékgyártó Béla vezérőrnagy hadosztály parancsnok több éven át a Magyar Sí Szövetség elnökségében is munkálkodott, és elsősorban nekik köszönhető a Galyatetői Síközpont megépítése, melyhez éveken keresztül a gyöngyösi Honvéd alakulat személyi és természetbeni segítséget nyújtott. A jelenleg is a sísport rendelkezésére álló biatlon lőtér, sípályák és az épületek Mákos Márton segítsége nélkül talán nem, vagy csak nagy késéssel épültek volna meg. Marci folyamatos részvevője volt a sportág versenyeinek akár mint rendező vagy síbíró, és amikor szükség volt rá segített még a jelentősebb rendezvények—Magyar Bajnokságok, Junior Biatlon Világbajnokság, nemzetközi hivatalos értekezletek stb. –megrendezésében, felhasználva Heves megyei és Honvédségi személyi kapcsolatait.

Emlékét megőrzik a galyatetői sípályák, a lőtéri edzések fegyver-ropogása, bízva abban, hogy ezek még sokáig segíteni fogják a hazai sísportot.
Szomorúan búcsúzik a Magyar Sí Szövetség , sportoló barátai, és a versenyzők, akik ismerték és szerették, őrzik Mákos Márton hagyatékát, a sísport érdekében végzett önzetlen, több évtizedes munkáját.


Mákos Marci! Nem felejtünk el, nyugodj békében.

Mákos Márton temetése március 17-én 12 órakor lesz Eger Kisasszony temetőben

Magyar Sí Szövetség.

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31