Magyar Sí Szövetség
Hírek

Felemás szezonon van túl Miklós Edit és a síszövetség

Bár a magyar sízők jobb eredményeket értek el a korábbi szezonokhoz képest, de Miklós Edit sérülése miatt mégis felemás versenyidényt zárt a Magyar Sí Szövetség. A következő szezon az olimpiai kvóta szerzésről szól, melyre több versenyzőnek is esélye van.

Bár olimpiai hetedik helyezett sízőnk, Miklós Edit sérülése miatt nem alakult a tervek szerint a szezon, de szép számmal akadtak versenyzők, akik jó szereplésükkel meglepetést okoztak. 

„Vegyes érelmeim vannak a szezonról, nagy reményekkel vágtunk bele, tudjuk, hogy a sérülés is benne lehet a pakliban. Leckeként fogom fel, ezt nem csak Editnek, hanem a sikerre ácsingózó szövetségnek is tudni kell kezelni. A világbajnokságon tehetséges fiatal sízőink jól megoldották a helyzeteket, mégis nehezen éltük meg Edit hiányát. Azt gondolom mégis, hogy Edit lerövidült szezonjától eltekintve sikeres volt a verseny idény. Négy éve Szocsi előtt két 500-on belüli eredménnyel rendelkező női versenyzőnk volt, és alpesi síben az egyetlen férfi indulónk nem volt 500-ban. Jelenleg 5 férfi versenyző is van „A” kvalifikációval, és 4-5 kvótát remélünk, de összesen 5 sportágunkban akár 11-12 magyar síző is ott lehet Pjongcsangban” – mondta Dr. Kaszó Klára, ügyvezető elnök.

A szakvezetés szerint sífutásban egy férfi és egy női induló részvétele szintén biztosra vehető a jövő évi olimpián, az egyetlen visszalépés sílövészetben történt, ahol Szőcs Emőke mellett valószínűleg nem lesz férfi versenyzőnk az olimpián. Síugrásban a sérülésből felépülő Vörös Virág továbbra is versenyben van az indulási jog megszerzéséért. A freestyle sízők között egy férfi és egy női sízőnk is közel áll a kvóta szerzéshez.
Miklós Edit beszámolt arról, hogy már egy hónapja végzi az erőnléti edzéseket, és a következő orvosi kontrollon a felépülés üteméról és a havas edzések elkezdésének időpontjáról is többet megtud majd.
„Jól vagyok, erőedzésre járok Zakariás Zsolt útmutatásai alapján, és a gyógytorna is fontos szerepet játszik a felkészülésemben. Holnap utazom a műtétemet végző dokihoz felülvizsgálatra, aki lecsekkolja, hogy haladunk. Nehéz volt végignézni a vébét, ott kellett volna lennem, de az vigasztalt, hogy képes vagyok felkészülni, és ott tudok lenni az olimpián. Biztos, hogy egészséges leszek, és 100 százalékosan tudok teljesíteni„ – mondta Miklós Edit.

Miklós Edit havi 2 alkalommal kondiedzőjével, Zakariás Zsolttal dolgozik Ausztriában, mindeközben edzőjével, Stefan Abplanalp-pal együtt építik fel a visszatérést.
„ A sportban vannak diadalok és kudarcok. A szezon fantasztikusan kezdődött a harmadik helyezéssel Edit számára, kitűnő kezdet volt Lake Louise-ban. A legfontosabb tanulság, hogy a siker tervezhető, bizonyíték erre a Lake Louise-i eredmény. Edit lenyűgöző gyorsasággal gyógyul, így elmondható, hogy a menetrend előtt járunk„ – nyilatkozta Stefan Abplanalp.

A serdülők eddigi legeredményesebb szezonjukat tudják maguk mögött. Stark Márton szövetségi kapitány vezetésével színvonalas nemzetközi versenyeken teljesítettek a legjobbak között.

'Nagy változáson mentek keresztül utánpótláskorú sízőink. Az eredményességet százalékban összehasonlítva az 5 százalékban többen végeztek, mint a korábbi években, ami azt is jelenti, hogy dobogós helyezések születtek nemzetközi versenyeken, és a 15-ben is többször végeztek serdülőkorú sízőink. Az 5-10 százalékok száma is duplájára nőtt. Összességében egy kitűnő keménymag alakult ki. A legjobbakat kiemelve: Hozmann Szonja, Szőllős Noa, Tóth Zita, Úry Bálint, Trunk Tamás, Tausz András' - mondta Stark Márton.

« Február 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28