Magyar Sí Szövetség
Hírek

„Nincs olyan álom, amit ne lehetne elérni”

Tóth Zita, a Vasas SC sízője olimpiai bajnok és világkupás síző szeretne lenni.


1. Milyen célokkal kezdtél el sízni?

Két és fél évesen tanultam meg síelni és nagyon megtetszett ez a sport. Alig vártam, hogy versenyezhessek. Már akkor elhatároztam, hogy a legjobb szeretnék lenni.

2. Mit szeretsz a legjobban a sízésben?

Ez a kérdés nagyon nehéz nekem, ugyanis nincs olyan a sízésben, amit ne szeretnék. Imádom a sebességet, a versenyeket és minden egyes ívet, amit húzhatok.

3.Mik az erősségeid?

Erősségemnek mondhatom, hogy minden edzésemen igyekszem a maximumot nyújtani. Ha valami nem sikerül elsőre, akkor addig gyakorlom, amíg nem fog menni.

4. Melyik versenyszámot szereted a legjobban?

Évről évre változik, hogy melyik számot szeretem a legjobban. Jelenlegi állás szerint első helyen van az óriás-műlesiklás, de mindegyik számot szívből szeretem.

5. A szárazedzéseken miket fejlesztetek az edződdel?

Az idei felkészülésben eddig az erőmet és az állóképességemet fejlesztettük. Nagyon jó formában érzem magam, úgyhogy bizakodva várom a szezont.

6. Melyik volt az eddigi kedvenc versenyed?

Eddig az andorrai Trofeu Borrufa tetszett a legjobban, mert ott több versenyszámban lehet rajthoz állni, mint a többi serdülő nemzetközin. Szép emlékek kötnek oda, ugyanis eddigi életem legjobb menetét tudtam ott sízni. Tavaly voltam először ezen a versenyen, és alig várom, hogy idén is mehessek.

7. Mire vagy a legbüszkébb az eddigi versenyeredményeid közül?

Az andorrai GS versenyemre vagyok a legbüszkébb, mert még soha nem nyertem olyan nagy fölénnyel. Nagyon örültem neki, ugyanis az én évjáratom volt a fiatalabb abban az évben. Ezen a versenyen minden összejött nekem, és azóta is egy olyan menetre vágyom.

8. Mi a következő szezonban a célod? Ha van példaképed, akkor ki ő és miért?

A következő szezonban nagyon szeretnék erős nemzetközi versenyeket nyerni. Emellett technikailag sokat szeretnék javulni és a saalfeldeni schigymnasiumban jól teljesíteni. Szerintem minden emberben van valami, amire fel lehet nézni, ezért több példaképem is van, például Mikaela Shiffrin, aki megmutatta, hogy nincs olyan álom, amit ne lehetne elérni kemény munkával és elszántsággal.

9. Van kiegészítő sportod?

Régebben nagyon sok sportágat kipróbáltam versenyszerűen a sí mellett, atletizáltam, mountainbike-oztam, úsztam, triatlonoztam, duatlonoztam és fociztam is. Körülbelül 10 évesen döntöttem a sí mellett. Szabadidőmben nagyon szeretek szörfözni, montizni és egykerekűzni.

10. Mik a hosszú távú céljaid a sízésben?

Hosszú távú céljaim között szerepel, hogy a 2020-as Ifjúsági Téli Olimpiai Játékokon képviselhessem Magyarországot, és ott nagyon szeretnék dobogóra állni. Az az álmom, hogy olimpiai bajnok és világkupás síző legyek.

11. Milyen volt a tavalyi szezonod, miben kell még fejlődnöd?

A tavalyi szezonom szerintem nagyon jól sikerült. Sokat versenyezhettem és edzhettem, így rengeteget tudtam fejlődni. A technikai hibáim kijavítása mellett, mentálisan kell még sokat javulnom. Azt lenne fontos megtanulnom, hogy bármilyen körülmények között az adott helyzetből a legjobbat hozzam ki.

« Január 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31