Magyar Sí Szövetség
Hírek

Junia Brigitta újonc ifiként is jól teljesít

Még csak néhány FIS versenyen indult, de óriás-műlesiklásban máris 80 pont alatti eredményt ért el. Most a davosi junior vébén szeretne bizonyítani.

Brigittát az egyik legtehetségesebb utánpótláskorú sízőjeként tartja számon a szakvezetés. A Babos Síklub versenyzője az eddigi szerepléséről és céljairól beszélt.

"Az első év FIS versenyzőként nagyon izgalmas. Itt már nagyon erős a mezőny és egészen más idősebb versenyzők között megállni a helyem. Rádásul a FIS versenyek között is voltak nehezebbek, amiken indultam. Ezt egyáltalán nem bánom. Inkább ez is olyan dolog, ami előre visz engem. A versenyszámok között nem igazán tudok különbséget tenni, egyformán szeretem a GS-t, SL-t, és bár még nemrég kezdtem a SG-t, de ezt a számot is nagyon szeretem.
Idén még nem indultam szlalomban FIS versenyen. Ebben a számban most fogok először bemutatkozni, és remélem, sikerül hasonló jó eredményt elérni, mint óriás-műlesiklásban a junior világbajnokságon. A szezon elején nagyon sok segítséget kaptam Stark Márton szövetségi kapitánytól. Akkor egy kicsit mélyponton voltam, de a szezon második felére ennek köszönhetően jó formába lendültem.
Céljaim a jövőre vonatkozóan, hogy tartsam a jó formám, és tovább javítsak GS FIS pontjaimon, illetve szlalom versenyszámban is hasonló jó eredményt szerezzek. Távlati vágyaim, hogy egyszer kijuthassak az olimpiára, és hazámat képviselhessen. Továbbá, hogy Kékesi Mártonhoz hasonlóan egyszer én is elindulhassak a világkupán.
Nagyon sokat köszönhetek még Stark Mártonon kívül, Budai Balázsnak is, aki az elmúlt években a lelki mélyponton átsegített, és szakmailag a tudása legjavát adta át nekem. Kelen Ádámot is megemlítem, aki az első edzőm volt, és elindított az úton, amin jelenleg haladok. A sízés nagyon fontos számomra, és a legapróbb siker is örömmel tölt el."

« Február 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28