Magyar Sí Szövetség
Hírek

Kékesi Márton is elindul Söldenben

 A  söldeni világkupa versenyen keresztül már az olimpiai pályák kihívására készül.

Kékesi Márton személyében magyar résztvevője is lesz az alpesi sí világkupa nyitóversenyének az ausztriai Söldenben. A Fullsport SE sízője, aki a februári világbajnokságon a legeredményesebb magyar versenyzőnek bizonyult, ezúttal a világkupa mezőnyében méreti meg magát óriás-műlesiklásban.


Magyar síző is rajthoz áll az alpesi sízők világkupa szezonjának első versenyén, amelyet hagyományosan az ausztriai Söldenben rendeznek a hétvégén. A vasárnapi férfi óriás-műlesiklás mezőnyében ott lesz Kékesi Márton is. A 21 éves sportoló először indul ebben a versenyszámban a legjobbak között, de nem ez az első világkupa szereplése. 2016-ban ugyanis műlesiklásban versenyzett a szlovéniai Kranska Gorán, amely nagyszerű állomás volt a tapasztalatszerzésre. Márton nem fél a kihívásoktól, ez a verseny is egy állomás, hogy lemérhesse, milyen kihívásra kell készülnie az olimpián.

" A söldeni világkupa nyitánnyal korán kezdem az idei versenyszezont.Talán még nem vagyok igazán csúcsformában, de ez egy nagy lehetőség, amit éppen úgy nem utasíthatok vissza, mint a legutóbbi felnőtt világbajnokságon az összes lehetséges számban az indulást. Szerintem jó, hogy lesz most Söldenben is magyar induló, hiszen ezt az eseményt a világon sokan érdeklődéssel figyelik. Még nem versenyeztem Söldenben, ahogy eddig más magyar sem, de ahogy ismerem, nekem tetszik ez a hely, mivel szeretem a jeges és a meredek pályákat. Ez viszont tényleg extrém meredeknek mondható. A St. Moritz-i lesiklás is izgalmas volt, de ide is extra bátorság kell majd. Ez a verseny minden évben nehéz, mivel sokan indulnak el a világ legjobbjai közül. A reális célom az lehet, hogy határozottan, jó technikával versenyezzek, és a bizonyára magas rajtszámomhoz és a korombeliekhez képest megfelelő szinten tudjak teljesíteni. Ha azt a jelzést kapom vissza, hogy ehhez a mezőnyhöz méltóan mentem és a technikám is oda illett, akkor annak már őszintén örülnék. Innen kell majd tovább építkezni. A Söldenben szerezhető tapasztalatok kiemelkedően értékesek lehetnek" - nyilatkozta Kékesi Márton.

Hozzátette: Folyamatosan végzem az edzéseket. A válogatott keret speciális edzései mellett a TE tanári szakán is erős fizikai követelményeknek kell megfelelni, ami szintén segíti a felkészülésemet az egyéb fizikai és szellemi képességek terén is. Különleges segítség a Kiss Áronnal folytatott kondíciófejlesztés. Augusztus közepe óta több havas edzőtáborban is készülhettem svájci és osztrák gleccsereken. A nyár kezdete óta közel 40 napot voltam már havon.

A söldeni világkupa programja:
Október 28. Óriás-műlesiklás nők. Első futam 10 óra, második futam 13 óra
Október 29. Óriás-műlesiklás férfiak. Első futam 10 óra, második futam 13 óra

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31