Magyar Sí Szövetség
Hírek

Kékesi Márton tovább írja a sporttörténelmet

Kékesi Márton személyében először jutott a világbajnoki főfutamba és végzett a kvalifikáció legjobb 25 versenyzője között magyar síző, amióta az alpesi sí vébéken kvalifikációt rendeznek.

 Így vasárnap két magyar sízőnek szurkolhatunk a műlesiklás fináléjában, St. Moritz-ban. Kékesi Márton mellett Samsal Dalibor lesz a másik résztvevő.
Három férfi versenyzőnk szállt harcba a St. Moritzban zajló alpesi sí világbajnokság műlesikló számának kvalifikációjában. A legjobb eredményt Kékesi Márton érte el, aki a 129 indulóból remek sízéssel az első futamban a 30. lett, így vele kezdődött a második futam. Ezzel nagy esélyt kapott arra, hogy bekerülve a legjobb 25 közé részese legyen a vasárnapi döntőnek. A Fullsport SE versenyzőjének egy okos és egyben bátor sízéssel sikerült teljesítenie a távot, és ez előre repítette őt a legjobbak közé. Végül a 22 lett, így második magyarként rajthoz állhat a vasárnapi főfutamban. A másik magyar résztvevő, Samsal Dalibor lesz, aki a legjobb 50 műlesikló versenyző között kiemeltként rögtön a fináléban indulhat. A mai kvalifikáció másik két magyar résztvevője, Szepesi Bertold és Maróty Mátyás sajnos kiesett.
A nők műlesikló futamát is ma rendezték. A szám világbajnoka az amerikai Mikaela Shiffrin lett, a magyar induló Archam Chiara nem jutott tovább a második futamba.

„Minden apró sporttörténelmi sikernek nagyon örülünk, fiataljaink sokat fejlődtek. Kiemelkedik közülük Kékesi Márton, aki 21 évesen nagyszerűen helyt állt a világbajnokságon minden olyan számban, ahol elindult. Szorítunk, hogy mindkét versenyzőnk a vasárnapi műlesiklásban a legjobbját tudja nyújtani. A műlesiklás nagyon rizikós szám, bízunk benne, hogy mindketten a legjobbjukat nyújtják majd” – mondta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

"A világbajnokság előtt több célt tűztem ki magam elé, a legfontosabb az volt, hogy a vb szlalom fő futamára kvalifikáljam magam, ami 2 éve majdnem sikerült is, de sajnos kirepültem a pályáról és megsérületem. De idén okassabb voltam és jobban is mentem, úgyhogy nem láttam lehetetlenek a cél elérést, és nagyon meg akartam ezt csinálni. Jó érzés kipipálni egy célt, vagy talán mondhatjuk mérföldkőnek, mert még magyar nem tudott kvalifikálni szlalomban a vb-n, és ezért örülök, hogy én lehetek az első. Holnap a világ legjobbajaival versenyezek, ami nem lesz könnyű, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, de akárhogy is fog sikerülni, nem megyek haza szomorúan a világbajnokságról." - mondta Kékesi Márton.

Kékesi Márton ezt a szenzációs eredményét legnagyobb mentorának, és egykori edzőjének, a januárban elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitánynak ajánlja.

« Február 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28