Magyar Sí Szövetség
Hírek

„Keményen fogok dolgozni”

A Körte SE versenyzője,Tausz András álma, hogy világkupás síző legyen.

1. Milyen célokkal kezdtél el sízni?
5 évesen kezdtem el versenyszerűen alpesi síelni, már akkor nagy célokkal. Fiatalkoromban az osztrák Bezirks, Steier versenyeken akartam helyt állni, de akkor is azzal a céllal, hogy egyszer világkupás sielő leszek.

2. Mit szeretsz legjobban a sízésben?

Nagyon szeretek küzdeni valamiért új technikákat eltanulni a jobb síelőktől és persze a síelői életstílust, ami már az életemmé vált.

3. Mi az erősséged?
Nagy erősségem az, hogy másoktól vagy az edzőmtől a jó technikát elsajátítom és hamar megtanulom.

4. Melyik versenyszámot szereted a legjobban?
A tavalyi eredményeimből kiindulva a műlesiklás a kedvencem, de nem tudnék választani a technikai számok közül, mivel mindig változik nálam, hogy melyiket szeretem jobban.

5. A szárazedzéseken miken fejlesztetek az edződdel?
Az idei évben új felkészítő edzőnk érkezett Kiss Áron személyében, akivel rohamosan fejlődik a csapat. Nekem a legjobban fejlesztendő terület az állóképesség, amit nagyon sokféle személyre szabott feladatokkal fejlesztünk.

6. Melyik volt az eddigi kedvenc versenyed?
Kedvenc verseny sorozatomon, a Pokal Loka nevezetű kiemelt nemzetközi versenyen 2017-ben 6. helyezést értem el, ami egyben életem legjobb eredménye.

7. Mire vagy a legbüszkébb az eddigi versenyeredményeid közül?
Az előbb említett Pokal Lokán elért 6. helyezésre vagyok a legbüszkébb.


8. Mi a következő szezonban a célod? Ha van példaképed, akkor ki az és miért?
Az idei szezonban a célom óriás-műlesiklásban 50-60 FIS pont szerzése, műlesiklásban 40-50 pont közé várom magam. Két nagy példaképem van a síelésben Marcel Hirscher és Samsal Dalibor, mindkét ember a szorgalma és az akarata miatt az én példaképem, mivel egy jó síző ezzel a két tulajdonsággal lehet igazán profi.

9. Van-e kiegészítő sportod?
Az én kiegészítő sportágam a windsurf, melyet kiskorom óta űzök, és nagyon szeretem, de persze csak nyáron művelem. A fő sportágam a síelés.

10. Mik a hosszútávú céljaid a sízésben?
Egyszer világkupás síelővé szeretnék válni és ösztöndíjat szerezni az eredményeim által.

11. Milyen volt a tavalyi szezonod, miben kell még fejlődnöd? Vagy mit csinálnál másképp?

A tavalyi szezonom nagyon jól sikerült, esetleg a táborok hosszát változtatnám meg, mivel volt egy nagy versenysorozat, amiben a fáradság is közbe játszott, és azért nem tudtam 100 százalékosan teljesíteni.

12. Várod már, hogy belépj a "nagybetűs síéletbe"?

Nagy szerencsém van, mivel az edzőmmel és társaimmal elutaztunk nyáron Dél-Afrikába és ott léptem be a FIS világába, ezért sem izgulok miatta annyira. Ugyanolyan keményen fogok dolgozni, mint eddig, és akkor nincs miért izgulnom.

13. Mit gondolsz, milyen kihívásokkal fogsz szembenézni?
Az első versenyeken a rajtszámmal kell megküzdenem, utána pedig a nagy versenyzőkkel, akik ellen fel kell vegyem a versenyt, mivel idén már minden 16 év feletti férfi a versenytársam lesz.

« Január 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31