Magyar Sí Szövetség
Hírek

Kónya Ádám megkezdi a versenyidényt

 Kétszer is bizonyította már, hogy jól sikerült a felkészülése, ami bizakodásra ad okot olimpikon sífutónknak. 

- Milyen edzéseket végeztél? Mit fejlesztettetek elsősorban?

- A felkészülést sikeresnek mondhatom. Igazából végig egészségesen tudtam készülni és a tervezett munkát abszolváltam. Két dolog volt kitűzve tesztnek: az egyik a szeptemberi félmaraton, a másik pedig Ramsauban egy skaiting roller felmérő. Mindkettőn pozitív választ kaptunk, sikerült javítanom a legjobb eredményeimhez képest. A fémaratonon egy hatalmas egyéni csúccsal 14. helyezett lettem. Ez engem is meglepett, nem gondoltam volna, hogy erre az időeredményre képes leszek. Nagyon boldog voltam. A skaiting teszten is több mint 20mp-t javultam tavalyhoz képest. (össz. idő kb 42 perc)

- Láttam, hogy az utóbbi hetekben havas edzéseket is végzel, milyen formában vagy jelenleg?

- Nyáron kétszer, ősszel pedig egyszer voltam Planicán, ahol hóalagútban síeltem, ezzel is szoktattam magam a hóhoz. Most novemberben vissza tekintve a nyárra, hasznosnak találom az ott eltöltött 3 hetet. Könnyebb volt a kezdet és szerintem a technikámon is sikerült csiszolni.

- Milyenek az új lécek?

- Az új lécekről nem tudok sokat elárulni, mert még számomra is rejtély. A napokban fogom először tesztelni őket. Bizakodó vagyok.

- Mikor kezded a versenyidényt és milyen versenyek várnak rád?

- Jelenleg fent vagyok Svédországban edzőtáborozni, ahol most szombaton el is kezdődik számomra a szezon. 15km korcsolya, vasárnap pedig korcsolya sprint lesz (1,8km). A versenyt követően Norvégiába megyünk, ahol az edzőtábor folytatódik, de ismét lesz alkalmam versenyezni. A fő cél ezzel a három héttel és két verseny hétvégével, hogy december elején a seefeldi versenyen már jó formába tudjak versenyezni.

« December 2017 »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31