Magyar Sí Szövetség
Hírek

Óriás-műlesiklásban mutatkoztak be fiataljaink a vb-n

Pénteken  női műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat sízőink, a férfiak GS főfutamában Szőllős Benjamin képviseli a magyar színeket a vb-n.

 Helytálltak fiataljaink a férfiak óriás-műlesikló kvalifikációjában az alpesi sí világbajnokságon, a svájci St. Moritz-ban. Ifjúsági korú versenyzőink olyan értékes tapasztalatokat gyűjthettek, amelyeket korosztályos versenyeiken is kamatoztathatnak majd.

A szerdai pihenőnap után négy férfi sízőnk is rajthoz állt az óriás-műlesiklás kvalifikációs számában az alpesi sí világbajnokságon. Közülük Nagy Bence érte el a legjobb eredmény, a 41. helyen zárt. A 127 fős mezőny legfiatalabb versenyzője, Benyó Marcell mindkét futamot teljesítve az 57. lett.
Első éves ifjúsági korú sízőnk, Valeri Dávid is szépen helytállt a felnőttek között, az első futamot a 62. helyen fejezte be, a második futamban azonban kiesett, így helyezetlenül zárt. A negyedik magyar síző, Szőllős Benjamin az első futamban búcsúzott, azonban a szövetségi kapitány őt jelölte a holnapi férfi óriás-műlesiklás világbajnoki futamába, így a legnagyobbak között élhet újabb esélyével. Benjaminnak ez már a harmadik felnőtt világbajnoki szereplése, így ő már rutinos versenyzőnek számít, neki vannak a magyarok között a legjobb világkupa pontjai ebben a számban.
A nők óriás-műlesikló világbajnoki számában a másodéves ifjúsági Archam Chiara indult, de kicsúszott az első futamban, akárcsak az előző napi kvalifikációs futamban, így ebben a számban helyezetlenül végzett.

“Ismét nagyon fiatal csapattal érkeztünk a felnőtt világbajnokságra, hiszen Miklós Edit nem lehetett velünk, Samsal Dalibor is fájlalja még a műtött térdét, így csak legerősebb számában, a műlesiklásban fog rajthoz állni vasárnap, hiszen várhatóan neki nem kell a kvalifikációs futamot teljesítenie. Nagyszerű érzés ennyi ifjúsági versenyzőnek esélyt adni a tapasztalatszerzésre, mivel ennek a módszernek köszönhetjük a még mindig csak 21 éves, de már harmadik világbajnokságán szereplő Kékesi Márton jó eredményeit, a szintén harmadik VB-jén induló és csak 20 éves Szőllős Benjamintól is jó szereplést remélünk. Szombat-vasárnap a műlesiklás versenyszámmal zárul a világbajnokság, mindig nagyon izgalmas szám, sajnos itt a legnagyobb a rizikója a kiesésnek is, remélem, a mieink jól teljesítenek majd, Dalibor akár a legjobb 30 között is végezhet” - nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Pénteken ismét elsősorban fiatal versenyzőink kapnak lehetőséget, először a női műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat. Név szerint Archam Chiara, Csima Laura,  Maróty Mariann, Berecz Réka . A férfiak óriás-műlesikló számában Szőllős Benjamin képviseli a magyar színeket a St. Moritz-i világbajnokságon.

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31