Magyar Sí Szövetség
Hírek

Országos Országos Alpesi Síbajnokság 2017. március 1. Lachtal, Asztria

Első alkalommal rendezte meg a Magyar Sí Szövetség az Országos Alpesi Bajnokságát az ausztriai Lachtalban.

Az OB ifjúsági és felnőtt számának résztvevői az első napon az óriás-műlesiklás versenyszámban mutathatták meg tudásukat. Elsőként az ifi versenyzők vágtak neki a 36 kapuval nehezített pályának.  A lányoknál Archam Chiara (Rozmaring SE) állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára, Hozmann Szonja (Procelero SE) és Tóth Zita (Vasas SC) előtt. Az ezt követő fiú versenyen a dobogó Szőllős Benjaminnak (Nivelco), Szőllős Barnabásnak (Nivelco) és harmadiként Tausz Andrásnak (Körte SE) jutott.

A verseny sajátosságának köszönhetően a felnőttek mezőnye az ifikével azonos pályán versenyzett az ifjúságiakkal kiegészülve, hiszen ők „felnevezhettek” a felnőttekhez. Itt a nőknél és a férfiaknál is szinte megismétlődött az ifi verseny eredménye némi változással. A nőknél a harmadik helyre Junia Brigitta (Babos Síklub) futott be, Archam Chiara és  Hozmann Szonja mögött. A férfiaknál Kékesi Márton (Fullsport SE) foglata el a dobogó harmadik fokát a korábban már bizonyító Szőllős testvérek, Benjamin és Barnabás mögött.

A bajnokság az ifi műlesiklással folytatódott, ahol az első Hozmann Szonja lett Archam Chiara és Babos Panna előtt. A fiúknál kiesett az egyik esélyes Szőllős Barbnabás így Szőllős Bedzsi nyert Nagy Bence (Rozmaring SE) és Tausz András (Körte SE) előtt.

Nagy várakozás előzte meg a felnőtt műlesikló versenyt, ahol nevezett volt Samsal Dalibor is, aki műlesiklásban a világ első száz versenyzője közé tartozik. Azonban először a felnőtt hölgyek versenyeztek, ahol Maróty Mariann (Körte SE) lett a bajnok Junia Brigitta (Snowline SE) és Majtényi Hanna (Callberg SE) előtt. Következtek a férfiak. A papírforma beigazolódott. Samsal Dalibor nyert a kiválóan teljesítő Kékesi Márton (Fullsport SE) és a már sokadik dobogós hellyel büszkélkedhető Szőllős Barnabás (Nivelco) előtt. Nem volt okuk a szégyenkezésre a dobogó második illetve harmadik helyén álló versenyzőknek, hiszen remek versenyzéssel náluk a világranglistán sokkal előrébb álló versenyzőtől kaptak ki jó teljesítményt mutatva.

Az alpesi összetett ifjúsági versenyben a lányoknál Archam Chiara, Hoznann Szonja és Csima Laura (Team Kaposvár) volt a sorrend. A fiúknál Szőllős Benjamin immáron sokadszor állhatott a dobogó legfelső fokán, akit Tausz András és Maróty Mátyás követett.

A felnőttek alpesi összetett versenyében a hölgyeknél Junia Brigitta nyert (Babos Síklub). Második Maróty Mariann, harmadik Majtényi Hanna (Callberg SE) lett. A férfi mezőnyben Szőllős Barnabás, Kékesi Márton, Maróty Mátyás volt a sorrend.

Összességében jó versenyzést láthattunk. Ezúton szeretnék még egyszer gratulálni a bajokságon legjobban teljesítő versenyzőknek, köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a versenyen, valamint  mindekinek, aki segített a 2017.-évi Országos  Alpesi Síbajnokság megrendezésében.

Gótzy Antal

versenyigazgató

Kép: Szőllős Péter

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31