Magyar Sí Szövetség
Hírek

Serdülőink kitettek magukért

Bár még egy nagy megmérettetés hátra van, de elmondható, hogy kiemelkedően teljesítettek a serdülő válogatott tagjai a szezon nemzetközi versenyein.

Összességében jól sikerült a nemzetközi futamokon való szereplése a magyar sízőknek a serdülő versenyeken. Ahol pedig lehette volna jobb eredmény is, annak tapasztalataiból tovább építkezik a nyári felkészülésre Stark Márton szövetségi kapitány, aki összegezte az eddig elért eredményeket: 

A számok tükrében a tavalyihoz képest a fejlődés szembetűnő:

Arányok százalékban tavaly:
1-5 százalékos teljesítmény: 13 db
5-10 százalékos teljesítmény: 20 db

Idén:
1-5 százalékos teljesítmény: 28 db
5-10 százalékos teljesítmény: 21 db

Ami pedig a konkrétumokat illeti Úry Bálint és Trunk Tamás is szépen szerepelt a Pocal Lokán, majd a Toppolinon is. Ez utóbbi versenyen az U14-esek között GS-ben Úry Bálint 7. lett, ami remek eredmény, elégedett voltam. Trunk Tamás a 28. helyen végzett.
A lányoknál GS-ben Szőllős Noa a 13. lett, Babos Panka 32. helyen zárt. Szintén GS-ben az U16-os lánynál Hozmann Szonja a 14, Tóth Zita 34, Junia Brigitta 48. lett.
Tausz András az első futamban elesett, megütötte a kezét, és a sérülése miatt nem indult el a 2. futamban. Ferenczi Apor 47, Palkó Márk 54. helyen végzett.
Szlalomban a következő eredmények születtek:
Babos Panka 14 lett, Szőllős Noa kiesett,
Úry Bálint 10, Trunk Tamás 16. lett.
U16-osoknál Hozmann Szonja 16, Tóth Zita 42. lett, Junia Brigitta kiesett.
Tausz András 11. Palkó Márk 47. helyen zárt, Ferenczi Apor kiesett.

A versenyek mezőnyét tekintve a Topolinno volt a legerősebb, de a Pokal Lokán is magas a nívó, ami felértékeli az ott elért eredményeket. Ezeket követi a Pinocchio, de rangosnak számít a Val’ d Isere-i verseny is.
Tóth Zitának nem sikerült úgy versenyeznie, ahogy szerette volna, de a tudása megvan ahhoz, hogy tovább fejlődjön. Hozmann Szonja kiváló sízést produkált idén, Tausz Andrásnak ebben a szezonban leginkább a szlalom ment jól.
Az U14-ben mindenkit kiemelnék,Trunk Tamás nem teljesen hozta a formáját, a Topolino versenyen fáradtnak érezte magát. Babos Panka remekül ment. Elégedett vagyok, de még van hova fejlődni. Erre az évre a középmezőny elejére került a magyar csapat,ami pedig nem sikerült jól, abból levontuk a következtetéseket, és meghatározzuk, hogyan fejlesszük tovább a gyerekeket. A lényeg, hogy jó irányba halad a serdülők fejlődése. Jövőre többen is belépnek az ifjúságiak közé, rájuk nagy munka vár, sokat számít majd a havas felkészülés és a kondi edzés is. Bízom abban, hogy többen is képesek lesznek 40-50 pontokat elérni az újdonsült ifik között az erős versenyeken.

De emlékezzünk meg a serdülő OB-ról is, melyet nehéz körülmények között, de meg tudtuk rendezni. Nehézkes volt a vasárnapi verseny, ezúton is elnézést, ha kellemetlenséget okoztunk, reméljük, tudunk fejleszteni a verseny rendezés körülményeit is.
Az OB-n a hóminőség is elfogadható volt, fer versengés ment a dobogós helyekért. Köszönjük mindenkinek, aki mindkét nap tiszteletét tette a versenyen és igyekezett legjobb tudása szerint teljesíteni.
Most a Pinocchio versenyre készül a csapat, mely 9 fővel áll rajthozi a hétvégi futamokon.

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31