Magyar Sí Szövetség
Hírek

Szőcs Emőke májustól vág bele a felkészülésbe

 Biatlonosunk a mögötte álló szezont értékelte, és a felkészülés irányait is kijelölte.

 „Nekem a szezonon nagyon jól indult, Beitostolenben , Norvégiában voltak az első versenyek. Bemelegítésként egy jó sífutó verseny, aminek az eredményével elégedett voltam. Beitoban a második sprint versenyen 14. lettem, és ez nagy visszajelzés volt, hogy az új edzésmódszerek beváltak. Itt gondolok többek között a Zakariás Zsolttal való munkára.

Jóval gyorsabb vagyok sífutásban, ami igen biztató, mert ekkora fejlődésre igazából nem számítottam.
Örülök, hogy mind a három periódusban sikerült a szabad kártyát megújítani, és így világkupa versenyeken is sorozatban tudtam indulni. Bár ez kicsit megterhelő volt, és a szezon második felében éreztem, hogy a sok versenyzés és utazás az eredmények rovására kezdett menni. Idén háromszor voltam beteg, és ez elég sok időt, energiát emésztett fel. Remélem, hogy ez jövőre másképp lesz.
A szezonban igazából a sífutó teljesítményemmel vagyok a legelégedettebb, örülök , hogy a Zakával összehozott a sors, mert kicsit más szemszögből közelíti meg a felkészülésemet, és ez pozitívan tükröződött a futó eredményeimben. Persze a nagy gyengém a lövészet, de ebben is javultam, és optimistán nézek a nyári felkeszülés elébe. Már vannak újabb ötleteim ebben.
A téli olimpia ügyben jól állok, ami azt jelenti, hogy azok között vagyok, akik a hat szabad kártya egyikét a jelen állás szerint megszerezte. Persze nekünk 2018. január végéig tart a kvalifikáció, mivel a nemzetek rangsorában Magyarország nincs az első 22 nemzet között.
De most a pihenésnek van az ideje. Kicsit le kell állni, különben nem lehet jól dolgozni a nyáron. Az április pihenő időszak, de persze aktív pihenő, kis kirándulással. Májustól kezdődik a felkészülés az olimpiai szezonra."

« Március 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31