Magyar Sí Szövetség
Hírek

„Több lóerőre van szükségem”

Pap Koppány krossz síző szeme előtt az olimpiai kvalifikáció megszerzése lebeg. 

Kondi edzésein a fókusz az erőfejlesztésre tevődött, de a technikai fejlődés is hangsúlyt kap a havas edzéseken. 

Mire koncentráltál elsősorban a felkészülési időben?

Úgy érzem, idén nyáron sokkal jobban fel tudtam készülni, mert tavaly sérülésből kellett felépüljek, és az kissé megnehezítette a dolgomat. A közös munka Zakariás Zsolt kondiedzőmmel és a csapat többi tagjával, Miklós Edittel és Szőcs Emőkével, jó hangulattal telt. Sok erőfejlesztést végeztünk, és úgy érzem, hogy a kondim is sokkal jobb a tavalyihoz képest. Az előző szezonban rájöttem, hogy sokkal több „lóerőre” van szükségem a pályán. Úgy érzem, ezt sikerült is fejleszteni. A szárazfelmérő is egészen jól sikerült, minden próbát jobban teljesítettem, mint a tavasszal

A havas edzéseidet hol végzed?

Jelenleg Saas Fee-ben edzek, Edit mondta, hogyha kedvem van, óriásozhatok velük, így hát reggel óriásozok egy párat, utána meg megyek krosszozni.

Mikor kezded a versenyidényt és milyen versenyek várnak rád?

Az idei szezonra már augusztusba elkezdtem síelni, így jobban érzem a sebességet, bátrabban ugratok az ugrókon és nap mint nap próbálok csiszolni a technikámon. Most októberben minél több crosspályát kipróbálok, hogy majd a versenyeken könnyebben tudjak alkalmazkodni a versenypályákhoz. Az első versenyem egy Európa Kupa lesz Pitztalon, majd Olaszországban és Ausztriában lesznek versenyek. Eddig ez a terv, de remélem, minél több versenyt beszúrnak az olimpia előtt, hogy sikerüljön a kvalifikáció. Az olimpiai kvalifikációhoz egy világkupán kvalifikált hely szükséges, ez azt jelenti, hogy egy top 30as idő vagy annál jobb.

« Február 2018 »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28