Magyar Sí Szövetség
Hírek

Tudatosabb edzésmunkával a célok felé

Az olimpiai szezonra való felkészülés van a fókuszban Szőcs Emőke számára. A nyári vébén nem indul, hogy minél jobban koncentrálhasson az előtte álló feladatokra.

Biatlonosunk a felkészülési időszak legnagyobb részét Csíkszeredában tölti személyre szabott edzésmunkával, melyhez Zakariás Zsolt kondiedző nyújt szakmai segítséget.

„Megy a munka rendesen. Jelenleg Csíkszeredában vagyok. A felkészülésem úgy gondolom, jól halad. Eléggé színesek az edzéseim: síroller, lövészet, futás, bicikli, erősítés. Az erősítő edzéseimet teljes egészében Zakariás Zsolt állítja össze és ez nagyon fontos számomra. Főleg, mert tudom, hogy minden egyes edzés és gyakorlat gondosan van tervezve és személyre van szabva. Részt veszek az általa rendezett táborokban, nagyon fontos, hogy a gyakorlatokat pontosan tanuljam meg és helyesen tudjam elvégezni, mikor egyedül kell edzenem. A táborok nagyon motiválnak, sokat tanulunk egymástól és segítjük egymást. Az állóképességet és a lövészetet az én elképzelésem, tervem szerint csinálom. Bár a lövészetnél mindig kellene edző, aki látja, hogy mikor, hol tévedek, úgy könnyebb kijavítani a hibákat.

Emőke felkészüléséről pár héttel ezelőtt a közös edzőtábor után Zakariás Zsolt elárulta, hogy a sportoló jó úton halad. Egy profi fegyverszakértö segitségét is igénybe vette a következő idényben történő előre jutása érdekében. Igyekszik minél többet lőni is. Zsolt segít neki a koncentrációban is szemedzés, fókuszációs teszt, látástesztelés által. Cél, hogy a kondiját egyre jobban megerősítsék a versenyzéshez.

Ami pedig  hacas edzéseket illeti, arról Emőke a következőket mondta: 

"Már augusztusban megyek egy keveset hóra. Szeptembertől az edzéseim egyik fő része lesz a sífutás. Főleg, ha a hó viszonyok megfelelőek lesznek. Sizni lehetne alagútban is, amennyiben hó hiány lenne a glecsereken, de nekem a magasság is fontos, ezért reménxkedem a jó hóviszonyokban."

« Július 2017 »
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31