Magyar Sí Szövetség
Hírek

2017.
07
14

Megyesy Jenő elnöki köszöntője

 2017.07.14.

Köszöntő

 

 

 

Kedves sí család!

A Magyar Sí Szövetség nevében köszöntöm az oldal látogatóit, abból az alkalomból, hogy a tegnapi napon az a megtiszteltetés ért, hogy a közgyűlés egyhangúan a Szövetség elnökének választott.

Mindenekelőtt ezúton is köszönet jár Kálomista Gábornak, aki ezt megelőzően 12 éven át vállalta az elnöki feladatokat, továbbá, Kaszó Klárának, Miklós Editnek, Kapitány Ildikónak és nem utolsó sorban az elnökség tagjainak.

Motivációmat tekintve a honlapon található a kapcsolódó hírben szereplő önéletrajzomban foglaltakon (és persze a Google segítségével megtalálhatóakon) túl a sport és azon belül is a síelés szeretetét emelem ki ehelyütt. A magyar sísportnak régóta nagy rajongója és támogatója vagyok, ezért is láttam el két téli olimpián is a magyar olimpiai csapat attaséjának pozícióját. 12 éves korom óta – ami igencsak régen volt, habár már a „lábszánkózás” ideje után - síelek rendszeresen, amit életem nagy részében Coloradóban tettem, de szenvedélyem okán a világ számos más pályáján is síztem, ahogy családom többi tagja is. Feleségem, Judy síoktató volt, akinek a kezét a Crested Butte síterepen kértem meg, gyermekeim is rendszeresen síelnek, ami abból is látszik, hogy unokám már 2 és fél évesen megkezdte.

Szakmai szempontból Colorado egyes síterepeinek egykori jogi képviselőjeként egyben Magyarország volt tiszteletbeli főkonzuljaként szerzett tapasztalataimat igyekszem felhasználni a Szövetség belföldi és nemzetközi feladatai és megjelenései során.    

A Szövetség munkáját illetően, mint eddig, a jövőben is nagyban fogunk támaszkodni az önkéntesekre és a szponzorokra. Éppen ezért is igyekszem a korábbinál is jobban bevonni mindazokat, akik ebben a szép sportban érintettek, valamint megszólítani olyanokat, akik még nem, de azzá válhatnak. Ennek érdekében a kommunikáció és párbeszéd intenzitását a jövőben növelni fogom. Az operativitás tekintetében pedig igyekszem elérni, hogy a Szövetség még hatékonyabban és egységesebben működjön céljaink elérése érdekében.

Közös céljaink a magyar sízés népszerűsítése, felvirágoztatása, a versenyzők támogatása, az utánpótlás biztosítása. Utóbbira tekintettel ajánlom szövetségünk munkájában közreműködő és közre nem működő, de a hazai sí felvirágoztatásában tevékenykedő, jó szándékú látogatónak, hogy jó kedvvel és bizakodással tekintsünk a jövőbe. Közös munkánkhoz szövetségünk tagjainak a hóborította hegyek nyugalmát, a lelket és az elmét frissítő hűvös leheletét idéző, nyugodt és megfontolt közreműködődés képességét kívánom azért, hogy szervezetünk sikerrel támogathassa a magyar sízést és versenyzést. Ahogy a szenvedélyes síző, Szent-Györgyi Albert mondta: „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.

Végül, magyar sportolóinknak ezúton is sok sikert, minden sízőnek jó síelést és sok havat kívánok! Nekik, továbbá, a szurkolóknak, a látogatóknak valamint szövetségünk munkájában közreműködőknek ezúton is jó egészséget, a honlap látogatásához pedig kellemes időtöltést kívánok!

 

 

Tisztelettel:      

 

   Megyesy Jenő

                      Elnök

 

 

2017.
07
13

Dr. Megyesy Jenő lett a Magyar Sí Szövetség elnöke

 Az elnököt nyílt szavazással, egyhangúlag választotta meg a közgyűlés.

2017.
07
11

Elismerték Holló Miklós és Kovács Barnabás munkásságát

 A Magyar Edzők Társasága a Mesteredzői Kollégium döntése alapján Edzői Életműdíjat adományozott a Vasas SC szakemberének, Holló Miklósnak. A januárban elhunyt Kovács Barnát pedig posztumusz Edzői Életműdíjban részesítette.

2017.
07
10

A Magyar Sí Szövetség közleménye

 A Magyar Sí Szövetség szükségesnek tartja újabb közleményben tájékoztatni tagságát a Nivelco SE és versenyzői, illetve az egyesület vezetője ellen indított sportfegyelmi eljárás jelenlegi állásáról. A tájékoztatás tartalmának korlátot szab, hogy az alábbiak kizárólag a Fellebbviteli Bizottságtól kapott tájékoztatáson alapulnak. 

2017.
07
06

Miklós Edit kiállt a síszövetség vezetése mellett

Budapest, 2017. július 6. - Kétszeres világkupa dobogós sízőnk sérülés utáni rehabilitációs időszakát követően erőnléti tréningeket végez, és várhatóan augusztusban kezdi meg a havas edzéseket. Miklós Edit a Magyar Sí Szövetség közelgő tisztújító közgyűlése előtt kiállt a jelenlegi vezetés mellett.

2017.
07
01

Büki Ádám futó- és sportlövő versenyekkel készül a szezonra

Az elmúlt idényben összejött néhány jó szereplés sífutásban és biatlonban, de sokszor hátráltatta betegség és sérülés versenyzőnket.

2017.
06
22

Idénynyitó légpuskás biatlonverseny

Galyatetőn rendezték a szezon első versenyét június 19-én. Az eredmények itt letölthetőek.

2017.
06
15

Biztató jelek Edit felkészülésében

 Három napos edzésen vett részt Csíkszeredán a kondiedző, Zakariás Zsolt irányításával Miklós Edit. A szakember elmondása szerint minden jó úton halad világkupa harmadik helyezett sízőnk felépülésében.

2017.
06
13

Gyorsaságfejlesztésről tartottak konferenciát

A gyorsaságfejlesztés volt a témája annak a konferenciának, melyet a Magyar Edzők Társasága szervezésében rendeztek únius 8-án.

2017.
06
12

Konferencia a sporttáplálkozásról

 A Magyar Edzők Társasága edző-továbbképző konferenciát rendez a sporttáplálkozás témakörében,  június 15-én, a Magyar Sportok Házában. 

2017.
06
09

Alpesi Versenynaptár tervezet 2017-2018 szezon

Megjelent a következő szezon alpesi versenyeinek a tervezete.

Ezúton arra kérem a Tisztelt Sporttársakat, hogy versenyrendezési igényüket a megjelent tervezettel egyeztetve küldjék meg nevemre az office@skihungary.hu e-mail címre. A versenynaptár véglegesítésének határideje 2017. augusztus 31. Előtte alpesi ülést tartunk, melynek időpontjáról időben értesítek mindenkit.

Jó nyaralást kívánok mindenkinek. Üdvözlettel: Gótzy Antal

2017.
06
01

Miklós Edit felépülése jól halad

A tatai szárazfelmérőn 2 gyakorlatban is megmérette magát olimpiai hetedik alpesi sízőnk, aki egyre többet edz a konditeremben.

2017.
05
29

A Magyar Sí Szövetség közleménye

Tekintettel arra, hogy a Magyar Sí Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) 2017. évi rendes közgyűlését közvetlenül megelőzően a Szövetség egyik tagszervezete, a Nivelco SE versenyzőinek szülei részéről súlyosan megtévesztő, a valós tényeket valótlan színben feltüntető, vagy éppen elhallgató kommunikáció jelent meg az interneten, a Szövetség szükségesnek tartja a jelen közleményben reagálni a Szőllősné Deák Dóra és Szőllős Péter által leírtakra.

2017.
05
29

Lemondott Kálomista Gábor a Magyar Sí Szövetség elnöke

 A Magyar Sí Szövetség hétfői közgyűlésén bejelentette lemondását Kálomista Gábor. A szövetség a mai naptól 30 napra új közgyűlést hív össze, ahol megválasztják az új elnököt és az elnökséget.

2017.
05
21

Nagy sikere volt az "Ironman" szárazfelmérőnek Tatán

 Csaknem 50 síző vállalta a 9 feladatból álló megmérettetést a tatai Olimpiai Központban.

2017.
05
18

Target sprint verseny biatlonosainkkal

Új versenyformával jelentkezett a hétvégén a Magyar Sportlövő Szövetség és a Vasas SC. 

2017.
05
14

Vers a síről

Schäffer Jani bácsi felolvasott egy verset a Magyar Kupa díjátadón, melyet közkívánatra itt elérhetővé tettünk. 

2017.
05
13

Magyar Kupa díjátadó

 A 2016/2017-es MK dobogósait ünnepeltük május 12-én, a Hotel Noéban. 

2017.
05
05

Ajánld adód 1 százalékát a Magyar Sí Szövetségnek!

Kérjük, hogy adód 1%-át a Magyar Sí Szövetség részére ajáld fel.  Adószámunk: 18158263-2-41 

2017.
04
25

Felemás szezonon van túl Miklós Edit és a síszövetség

Bár a magyar sízők jobb eredményeket értek el a korábbi szezonokhoz képest, de Miklós Edit sérülése miatt mégis felemás versenyidényt zárt a Magyar Sí Szövetség. A következő szezon az olimpiai kvóta szerzésről szól, melyre több versenyzőnek is esélye van.

« Március 2017 »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31