Versenynaptár

A Magyar Sí Szövetség égisze alatt az idén olyan önzetlen összefogással sikerült megrendezni a Nyári Légpuskás Biatlon Országos Bajnokságot, melyre a sportág történetében már régóta nem volt példa. A verseny előkészítéséért, a személyi- és tárgyi feltételek biztosításáért, valamint a lebonyolításért a gyöngyösi HONVÉD ZALKA SE volt a felelős, és örömmel tölt el bennünket, hogy a színvonalas és eredményes rendezésnek köszönhetően rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzők és az edzők részéről. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy ez nem csak az egyesületünk érdeme, hiszen a salgótarjáni NORDSPORT SE biztosította chip-es időmérés és eredményközlés ragyogóan debütált, a miskolci HONVÉD SE saját fejlesztésű professzionális bukócéljait biztosította rendelkezésünkre, a FELSŐ-MÁTRAI DSE a hangosítási és sportközvetítői feladatokat oldotta meg zseniálisan, a PANORMÁMA SE versenybíróira pedig minden feladat és helyzet megoldásában számíthattunk. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni önzetlen segítségükért és együttműködésükért.

Határontúli magyar biatlonosok is eljöttek

A támogatóinknak köszönhetően az idén ismét lehetőségünk nyílt arra, hogy a versenyek színvonalának emelése érdekében, mintegy húsz felvidéki és erdélyi fiatal versenyzőt és edzőkollégánkat hívjunk meg és lássunk vendégül három napon keresztül az országos bajnokságokkal egyidejű MÁTRA KUPA Nemzetközi Meghívásos Biatlon Versenyünkön. Mindamellett, hogy ennek köszönhetően a hazai utánpótlás korosztályok népesebb és erősebb mezőnyökben versenyezhettek, az edzők számára is sokat jelentettek ezek a nemzetközi sportbaráti kapcsolatok, ezért azokat a jövőben is szeretnénk fenntartani, ápolni és elmélyíteni.

A versenyek sok korosztályban, különösen a legfiatalabbak mezőnyében igen kiélezettek voltak, ahol hibátlan lövészet mellett is a helyezések csak másodperceken múltak.
A serdülő korosztályok küzdelmeire visszatekintve már vegyesebbnek tűnik a kép, mely valószínűleg annak tudható be, hogy pályájukat igen kemény emelkedőkkel tűzték ki a csaknem 30°C körüli melegben, amely a lövészetnél a hibák számában, illetve a célba érkező versenyzők kimerültségén látszott meg leginkább. Akik éppen nem versenyeztek, azok a pálya mentén kereplőkkel buzdították a csapattársaikat és a külföldi versenyzőket egyaránt.

Sikeres családi- és sportnap

A szombati nap folyamán a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából sportágnépszerűsítő családi- és sportnapot rendeztünk, melynek keretében a szülők, nagyszülők, testvérek, barátok és meghívottak egyaránt próbára tehették képességeiket. Rendkívül jó hangulat kerekedett, amikor váratlanul a TFSE Vámosgyörk leány kézilabda csapata is megjelent a rendezvényünkön mintegy 30 fővel, és szinte mindent kipróbáltak, amit csak lehetett: ajándékokért cserébe biatlonról szóló kvíz kérdéseinkre válaszoltak, bukócélokra lőttek és sírollerrel csetlettek-botlottak. Az esemény hangulatát tovább fokozta, hogy a nyári biatlon világbajnokság futamait a helyszínen felállított kivetítőn élőben lehetett követni és szurkolni tudtunk azokért, akik Minszkben hazánkat képviselték, nem is akármilyen eredménnyel! Az eredményhirdetésen külön értékeltük, és értékes ajándékokkal díjaztuk az országos bajnokságok és a nemzetközi versenyek valamennyi helyezettjét.

Az eredménylisták itt letölthetőek

Képek a versenyről

Szerző: Honvéd Zalka SE

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.