Versenynaptár

A Honvéd Zalka Sportegyesület szeretettel vár minden érdeklődőt 2019. október 5-én, szombaton 9-12 óra között a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában megrendezésre kerülő Sportok Napja rendezvényen, ahol bárki megismerkedhet a biatlon (sílövészet) és sífutás sportágakkal is, és, ha kedvet kap hozzá, a helyszínen ki is próbálhatja a légfegyverrel bukócélra lövést.

A biatlon és sífutás Gyöngyösön már hosszú évtizedek óta népszerű sportágnak számítanak. Egyesületünk, a HONVÉD ZALKA SE immár 60 éves múltra tekint vissza és méltán lehetünk büszkék arra, hogy fennállásunk alatt több tucat versenyzőnk és edzőnk képviselhette hazánkat nemzetközi versenyeken, ifjúsági és felnőtt Európa- és Világbajnokságokon és Olimpiákon.

MILYEN SPORT A BIATLON?
A biatlon téli sportként ötvözi a sífutást és a céllövészetet. A sportág katonai sportként indult Skandináviában, a XVIII. században, amikor a Norvégia és Svédország között húzódó hosszú határvonal őrizetében fontos volt a katonák gyors síelése és lőtudása.

MILYEN KÉPESSÉGEKET FEJLESZT?
Erő (erőállóképesség), állóképesség (hosszútávú-, középtávú állóképesség, pszichés állóképesség), egyensúly, ritmus, tájékozódó képesség, döntési képesség, mentális állóképesség, koncentráció, fegyelem-önfegyelem, fájdalomtűrés, monotónia tűrés.

HÁNY ÉVES KORTÓL AJÁNLOTT, ÉS MEDDIG ŰZHETŐ?
7–99, amelynek alapja a sífutás, és kb. 9 éves kortól kezdhető a lövészet

MI SZÜKSÉGES A KEZDÉSHEZ?
Elszántság, jókedv, illetve alapfelszerelés, amely legtöbbször a ruházatban kimerül (síruha, kesztyű, bukósisak). Tudunk biztosítani sífelszerelést a kezdeti lépésekhez.

MIÉRT VÁLASZD A BIATLONT?
Azért, mert egy igazán érdekes, minden izmot megmozgató sportot, mely keveseknek adatik meg Magyarországon.

UNGVÁRI BERNADETT elnök, GÁL ÁGOTA utánpótlás válogatott edző

Az eseményről részletek itt elérhetőek

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.