Huszonhárom magyar sportoló vesz részt a 3. téli ifjúsági olimpián, melyet január 9. és 22. között rendeznek Lausanne-ban. A magyarok az előző két YOG-on összesen négy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a küldöttség tíz szakágból áll össze, és a mostani az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében. A versenyzőket 13 edző kíséri el, emellett háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt.

A lausanne-i játékokon 8 sportág 16 szakágában, 81 versenyszámban avatnak bajnokot, 34 fiú és lány egyéni győztes, illetve 13 vegyes csapat állhat fel a dobogó legmagasabb fokára. Az egyes sportágak küzdelmeiben - eltérően - 2002. január 1 és 2005. december 31. között született fiatalok indulhatnak. A versenyszámokra kvalifikációs rendszer alapján kaptak meghívást a fiatalok.

A magyar csapat (23 fő):
Alpesi sí: Tóth Zita, Trunk Tamás
Curling: Joó Linda, Nagy Laura, Szarva Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén
Gyorskorcsolya: Bíró Hanna
Jégkorong: Gengeliczky Dorottya, Véghelyi Dóra, Márton Luca Emese, Metzler Regina, Szabó Fruzsina (kapus), Ivády Milán, Szalay Boldizsár, Weidemann Márk, Hegedüs Levente (kapus)
Műkorcsolya: Schermann Regina
Rövidpályás gyorskorcsolya: Somogyi Barbara, Jászapáti Péter
Sífutás: Kocsik Eszter
Síugrás: Molnár Flórián
Snowboard: Vincze Zsófia Krisztina
Szabad síelés: Hoque Isbat Áron

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.