A síugrók versenyében a magyar színeket képviselő Molnár Flórián 19. lett vasárnap a lausanne-i ifjúsági olimpián. Kőszegi sportolónk összességében elégedett volt helyezésével, tapasztalatait és lendületét szeretné tovább vinni a február végén kezdődő junior világbajnokságra.

Flórián a következőket mondta a verseny után:

„Elégedett vagyok az ifi olimpián nyújtott teljesítményemmel. Kicsit nehéz nap volt, és a hideg időjárási körülmények között sokat kellett várakozni. Az erős szél miatt a próbasorozatot törölték, ami kicsit megzavarta a szokásos rutint. Ilyen nem igazán fordult még velem elő, de tapasztalatnak jó volt. Amikor kiderült, hogy nem lesznek próbaugrások, bár már bemelegítettem, de szerencsére még nem mentem fel a sáncra. Egyébként a versenyen a 2. ugrásom sikerült jobban, de az elsőnél jó szelet fogtam ki, ezért messzebb repültem. Abban viszont hibáztam egy kicsit. Amikor kiutaztunk az edzőmmel, szerettem volna a TOP10-ben végezni, de amint megnéztük az indulók listáját, akkor a 16-20. helyezés látszott reálisnak. Végül 19. lettem. Annak örülök, hogy néhány nagyobb síugró nemzet versenyzői elé tudtam kerülni. A szezon hátralévő részében néhány FIS verseny és kontinentális kupa lesz, de a következő nagy esemény a február végén kezdődő junior világbajnokság lesz.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.